• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Hilvan`da Kutlu Doğum Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hz. Muhammed` (SAV.)in "Nurlu Doğumu" Şanlıurfa`nın Hilvan ilçesinde coşkuyla kutlandı. Selam-Der tarafından düzenlenen kutlu doğum programı saat 13.30`da kelamların en güzeli Kur`an-ı Kerim ile başladı. Ardından Selam-Der Çocuk İlahi ekibinin okuduğu ilahilerle devam etti, mevlidi Şerif okundu.

Daha sonra açılış konuşması için Mehmet Yavuz Hoca kürsüye davet edildi. Tüm Müslümanların kapitalizme karşı uyanık olmalarını isteyen Yavuz, günümüzde Müslümanlara karşı savaş açan din düşmanlarının galip gelemeyeceğine dikkat çekti.

Programa konuşmacı olarak programa katılan Molla Osman Hoca ise Kürtçe bir konuşma yaptı. Resulullah`ın hayatından örnek veren Molla Osman Hoca, Resulullah`ın cesaretinden, ahlakından bahsederek o`nun mazlum ve Mustazafların yanında olduğuna dikkat çekti.

Yapılan konuşmanın ardından Hilvanlıların okuduğu salâvatlar açıklandı; Salâvat:414.600.000 (dört yüz on dört milyar altı yüz bin), Kelimeyi Tevhit:686.000 (altı yüz seksen altı bin), Yasin` i şerif:4.126 (dört bin yüz yirmi altı) ve Hatim:100 (yüz adet)…

Kutlu doğum etkinliği Selam-Der ilahi grubu ve Vahdet ilahi ekibinin okuduğu ilahiler sona erdi. (Mehmet Can Yardımcı - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir