• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Necip Fazıl Kısakürek adına sergi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Yeşilköy'de 19 ülke ve Türkiye'den toplamda 350 yayınevinin katılımıyla 5'inci Uluslararası Kitap Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Fuarda Necip Fazıl Kısakürek Vakfı tarafından açılan sergide, Kısakürek'e ait el yazmaları, kişisel eşyalar ve kitaplar bulunuyor.

Şairin el yazılarının mevcut olduğu sergide, Kısakürek'in daha önce yayımlanmayan bir yazısı da mevcut.

Necip Fazıl Kısakürek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kısakürek, dedesinin fikirlerini daha iyi anlatabilmek için "Çile" şiirinden yola çıkarak sergiyi açtıklarını söyledi. Kısakürek, "Tek şiir kitabı olan Çile'nin ilk şiiri Çile'dir. Dolayısıyla ilk serginin teması da çiledir." dedi.

Serginin küratörlüğünü üstlenen Kısakürek'in torunu Şeyma Kısakürek ise "Bir Şiir Bir Hayat" sergisinin ilk ayağı olarak başlattıkları bu serginin temasının "çile" olduğunu bildirdi.

Burada dedesinin fotoğraflarına ve kişisel eşyalarına da yer verdiklerini anlatan Kısakürek, "Bu yoğunluk içerisinde tabi ki üstadın hayatında olmazsa olmaz efendi hazretlerinin (Abdülhakim Arvasi) mutlaka bir dokunuşu olması gerekiyordu. 'Biricik Meselem Sonsuza Varmak' diye bir şiiri has odaya açılır ve efendi hazretlerinin kendisine hediye ettiği bir kitap var. İnşallah sergi serisinin devamını da yapacağız." ifadelerini kullandı.

Sergi, 18 Mart Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak. (Nizamettin Aşkin - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir