• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
Türkiye`den PKK`nin cami saldırılarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Almanya'da ırkçı ve İslam karşıtı kesimler ile PKK'nin camilere yönelik saldırılarında artış yaşanmasının endişeyle müşahede edildiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Almanya'nın Berlin şehri ve Lauffen am Neckar kasabasındaki Türkiyelilere ait iki camiye son günlerde saldırılar düzenlendiği üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. Söz konusu saldırılarda, can kaybı yaşanmamasının tek teselli olduğu belirtilen açıklamada, Lauffen am Neckar'da 9 Mart gecesi molotof kokteyliyle düzenlenen saldırının PKK'liler tarafından üstlenilmiş olmakla birlikte, dün gece Berlin'deki camiye yapılan saldırının faillerinin henüz belirlenemediği ifade edildi.

"Örgütün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koydu"

Son dönemde, Almanya'da ırkçı ve İslam karşıtı kesimler ile PKK'nin Türkiyelilerin camilerine yönelik saldırılarında artış yaşandığının endişeyle müşahede edildiği ifade edilen açıklamada, PKK'nin Lauffen am Neckar'daki camiye yapılan saldırıyı üstlenmiş olması ve bu tür saldırılara devam edeceğine yönelik açıklamalarının, bu örgütün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunun altı çizildi.

"PKK'ya müsamaha gösterilmemesi yolundaki uyarımızı yineliyoruz." denilen açıklamanın devamında, söz konusu saldırıların faillerinin bir an evvel bulunarak gerekli cezalara çarptırılmaları ve benzer saldırıların meydana gelmemesi için tüm önlemlerin alınmasının Alman makamlarından beklendiği kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir