• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Van'da Yetimler İle Dayanışma Günü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yetimler İle Dayanışma programı, saat 13.30 sıralarında yetim çocuklara ve ailelerine verilen öğlen yemeği ile başladı. Yenilen yemek eşliğinde çocuklar tarafından çeşitli ilahiler ve dualar okundu.

 

Yemekten sonra konuşma yapan Konya AY-DER Başkanı Hidayet Yılmaz, Van'da yaşanan depreme değinip bir daha bu acıların yaşanmaması dileklerinde bulunarak, "Öncelikle depremde vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz bu depremi rabbimizin bir şefkat tokadı olarak kabul ediyoruz. Bundan sonraki hayatımızda yeni bir düzen, Allah'ın razı olacağı yeni bir yaşam kurmamız gerekir. Bizler her zaman burada ve gereken desteği vermek için hazır olacağız" dedi.

 

Yaptıkları çalışmalara ve yetim aileleri ile işbirliğinin önemine değinen Yılmaz, "Yetimler İle Dayanışma Günleri için buradayız. Konya AY-DER olarak burada bin 500 yetim çocuğumuzun sponsorluk sistemine aldık. Amacımız bu çocukların aileleri ile daha iyi yaşamaları, eğitim, sağlık ve diğer ihtiyaçlarının karşılanıp, daha salih birer birey olmalarıdır. Bu noktada ailelere de önemli bir iş düşmektedir. Onların da bu yolda bir niyetlerinin olması gerekiyor. Şu an sponsorluk altındaki yetimlerimizin sayısı 25 bine ulaşmış durumda. Bizim hedefimiz bu sayıyı beş yılda 100 bine ulaştırmaktır. 100 bin erdemli, vasıflı ve izzetli insan yetiştirmektir. Bunun için de sizler bizim cennetimiz, bizler de sizin cennetiniziz ahret için. Hep beraber inşallah rabbimizin razı olacağı bir hayatı gerçekleştireceğiz" diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Etkinlik, yetim çocuklar arasında düzenlenen ip çekme, yumurta oyunu, çuval koşusu gibi çeşitli yarışmalar ile devam etti. Yarışma sonunda birinci olanlara çeşitli hediyeler verildi.

 

Düzenlenen program, yetim çocuklara yeni kıyafetlerin giydirilmesiyle sona erdi. (Serdar Anlamaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir