• DOLAR 32.524
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2472.802
  • ...
"Hiçbir şeye feda edilmemesi gereken adalet menfaatlere kurban edildi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Partisinin 2'nci İl Olağan Kongresinde konuşan HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, "Toplum olarak, hiçbir şeye feda edilmemesi gereken adaleti, kendi siyasi çıkar ve menfaatlerimize kurban ettik." dedi.

HÜDA PAR Bitlis 2'nci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongre, sinevizyon gösterimi ile devam etti. Kongrede yapılan yoklamanın ardından divan seçimi yapıldı. Divanın oluşturulmasının ardından faaliyet ve mali raporlar okundu.

Halkın yoğun katılım sağladığı kongrenin açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, HÜDA PAR'ın bu halka, bu halkında HÜDA PAR'a ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, İslam ümmetinin içerisinde bulunduğu duruma dikkat çekti.

"Hiçbir şeye feda edilmemesi gereken adalet menfaatlere kurban edildi"

Hiçbir şeye feda edilmemesi gereken adaletin, siyasi çıkar ve menfaatlere kurban edildiğini belirterek, "İslam ümmeti başta olmak üzere, insanlık alemi zor bir dönemden geçtiğini, hakkın, hukukun ve adaletin; merhamet duygularının insanlar arasından kalktığı, maneviyatsızlığın zirve yaptığı, rüşvetin, yolsuzluğun sıradanlaştığı, ölümlerin kolaylaştığı, dünya hayatının ahirette tercih edildiği, verilen sözlerin bir kıymet teşkil etmediği, buhran ve cinnet halinin toplumu esir aldığı, karanlık bir dönemden geçiyoruz. Toplum olarak, Hakk'tan yüzümüzü çevirdik ve istikametimizi kaybettik. Hiçbir şeye feda edilmemesi gereken adaleti, kendi siyasi çıkar ve menfaatlerimize kurban ettik. Sonuç olarak, düzen bozuldu ve toplum olarak kaybettik. Kaybetmeye de devam ediyoruz. 'Önce insan, öncelik adalet' şiarıyla, adaleti tesis etmek ve insanlık onurunu kurtarmak hepimizin boynunun borcudur. Diyoruz ki tüm toplumları sahili selamete çıkaracak, bir medeniyet projesi olan HÜDA PAR'a bu halkın, HÜDA PAR'ın da bu halka ihtiyacı var. Bu vesileyle kongremize teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkürlerimi sunar, tekrar hoş geldiniz diyorum." dedi.

"Her zaman halka hizmet için meydanlarda olduk"

Kuruldukları günden bu yana çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, halkın sorun ve sıkıntılarının çözümü için azami gayret sarf ettiklerini dile getiren Gül, şunları söyledi: "Evet, bugün burada partimizin gerçek anlamda amacını, gayesini, ilkelerini yeteri derecede anlatamadığımızın kanısındayız. Her şeye rağmen, gerçek anlamda temsil etme azim ve kararlılığı içerisinde yolumuza devam ediyoruz. 2012 yılında partimizin kuruluşuyla, kardeşlerimizle birlikte, cehd ve gayretle il ve ilçelerimizde; esnaf, köy, hasta, ev ve taziye ziyaretlerimizi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.  Bunun yanı sıra ilimizin sorun ve sıkıntılarını yerinde tespit ederek, medya aracılığıyla yetkililere duyurduk. Bu sorunların çözümü noktasında parti olarak, elimizden gelen tüm gayretleri sarf ettik ve sarf etmeye devam edeceğiz."

"Hedefimiz, insanların dünya ve ahiret saadetlerinin kurtuluşuna vesile olmaktır"

Son olarak "Hedefimiz, insanların gönlünü fethetmek birlikte; onların dünya ve ahiret saadetlerinin kurtuluşuna vesile olmaktır." diyen Gül, "Siyaset, zahmetli ve uzun bir yoldur. Bu yüzden fedakârlık ve sabır ister. Gün geçtikçe sorumluluğumuz artıyor. Bir medeniyet projesi olan partimizin hedeflerini, ilkelerini, programlarını tekrar tekrar anlatmalıyız. Hedefimiz, insanların gönlünü fethetmek birlikte; onların dünya ve ahiret saadetlerinin kurtuluşuna vesile olmaktır. Bu da bizim için en büyük şeref olacaktır. Çünkü biz, bir dava partisiyiz, parti davası değil. Bu böyle bilinmeli ve böyle anlaşılmalıdır. Eğer bizler, aşkımızı ve sevdamızı kaybetmez; ihlasla, azim ve gayretle çalışmaya devam edersek, Rabbimiz bizleri muvaffak kılacaktır inşallah." diye konuştu.

Konuşmanın ardından tek listeyle girilen seçimde, mevcut İl Başkanı Celal Gül, güven tazeleyerek, yeniden il başkanlığına seçildi.

Gül, kendilerini bu göreve layık gören HÜDA PAR'a teşekkür ederek, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hak yolda halka hizmet etmek için ellerinden gelen tüm gayretleri teşkilat olarak yapacaklarını belirtti. (İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir