• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
"Boşanmaların önüne ancak Allah`ın dinine dönmekle geçebiliriz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile içi huzursuzluk, artan boşanmalar ve bununla birlikte azalan evlilikler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Molla Abulkerim Yaprak, televizyonlardaki ahlak dışı dizilerin, filmlerin ve sosyal medyanın yaygınlaşmasının toplum üzerinde özellikle de ailelerin üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, evlenen çiftlerin sayısı 2016 yılında 594 bin 493 iken 2017 yılında yüzde 4,2 azalarak 569 bin 459 olduğu açıklandı. Yapılan araştırmalar sonucu gündeme gelen, gençler arasındaki evlilik oranlarının düşüşü ve boşanma oranlarında artışlar hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Yaprak, toplumun kendi öz değerlerine dönmesi gerektiğini belirtti.

Toplumda yaşanan ahlaki erozyon sebebiyle son yıllarda aile kurumunun giderek zayıfladığına dikkat çeken Yaprak, sosyal medyanın yaygınlaşmasının, TV'lerdeki ahlak dışı diziler ve filmlerin boşanmaların artmasına ve evliliklerin azalmasına neden olduğunu ifade eden Yaprak, boşanmaların önüne ancak Allah'ın dinine ve kendi değerlerimize dönmekle geçebileceğini vurguladı.

Son zamanlarda artan boşanmaların temel sebebinin toplumun kendi değerlerinden uzaklaşmasından kaynaklandığına dikkat çeken Yaprak, "Elbette günümüzde medya da boşanmaların önündeki en etkili araçtır. Medyayı ve kötü çevreyi yenmememizin tek çaresi de Allah'ın (cc) dinine dönmektir. Allah'tan korkan bir kişi kesinlikle ne ailesine zulüm eder ne de haklarını çiğner. Peygamberimiz bir hadisinde 'Sizin en hayırlınız aile ehline hayırlı olanınızdır' diye buyurmuştur. Peygamberimiz bize bunu aşılamış, bizim dinimiz ise bize buna öğretmiştir. Bizim dinimiz aile endekslidir. Ama ne yazık ki içinde bulunduğumuz dünya, toplum ve ise medya bizlere bunun aksini söylemektedir." dedi.

"Televizyonların etkisiyle aile düzenimiz ve toplumumuz bozuluyor"

Televizyonlardaki ahlak dışı dizilerin, filmlerin ve sosyal medyanın yaygınlaşmasının toplum üzerinde özellikle ailelerin üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu söyleyen Yaprak, şunları söyledi:

"Elbette televizyonlardaki kötü dizilerin özellikle ailelerin üzerinde büyük bir etkisi olmaktadır. Hiçbir zaman iyi bir anlamda etkileri olmamıştır. Diziler sanki sonsuz bir özgürlük sunmaktadır. Halbuki böyle değildir. Televizyonların etkisiyle aile düzenimiz ve toplumumuz bozuluyor. Bu konuda da RTÜK'ü ve RTÜK üzerinde etkili olan kişileri göreve çağırıyoruz. Çünkü şikayet olmadığı zaman RTÜK harekete geçmiyor. Şu anda belki nefsimize hoş geliyor. Ama emin olunki bundan sonrası bizi çok acı gerçekler karşılayacaktır. Bundan dolayı toplumumuzu bu dizilerden korumamız ve çocuklarımızın bu dizilerden uzak durmaları konusunda uyarmamız gerekmektedir. Bu konuda buradan siyasi yetkilileri, hükümeti televizyondaki dizilerin aileleri kötü yönde etkilememesi konusunda gerekli düzenlemeleri yapmaları için göreve çağırıyoruz."

Yaprak, boşanmaların önüne toplumun kendi değerlerine dönmesi ile geçilebileceğini belirterek, "Bu kadar artan boşanmaların birinci sebebi kendi değerlerimizden, Allah'ın (cc) kitabından ve Peygamber efendimizin uzaklaşmamızdır. Elbette ki en büyük etkenlerden bir tanesi günümüzde medya ve sosyal medyanın da bir etkisi vardır. Sosyal medya ne yazık ki gençlerimizi ve ailelerimize daima kötü şeyleri aşılamaktadır. Bundan dolayı özellikle sivil toplum kuruluşlarına düşen görev ise bu konuda aileleri ve gençleri bilgilendirmeleri ve siyasilere baskı kurmalıdır. Çünkü bunu düzenleyecek olan siyasi kesim, hükümet ve devlettir. Bundan dolayı onlara baskı kurmalıyız. Sivil toplum kuruluşları ise bu konuda konferanslar yapmalıdır, gençlerimizi ve aileleri bilgilendirmelidir. Böylece biz bu boşanmaların önüne geçebiliriz."diye konuştu.

"Gençlerimizi genç yaşta evlendirmemiz lazım"

Ailelere de çağrıda bulunan Yaprak, "Aileler gençlerimizi evlenmeleri konusunda zorluk çıkarmamaları lazım. Ailede önemli olan mutluluk ve huzurdur. Ailede mutluluk ve huzur olmadıktan sonra o evdeki değerli veya değersiz eşyaların altından, gümüşten, mücevherden olması neye yarar? Çocuklarımızın mutluluğu için onları evlendirirken zorluk çıkarmamamız lazım. Mehirlerini cüzi miktarda tutmamız lazım. Bir işe sahip olmalarını, makam ve mevkiye gelmelerini de beklemememiz lazım. Çünkü gençler günümüzde sosyal medya ve çevre aracılığıyla kötü şeylere yönelmektedir. Bunların önüne geçebilmenin en büyük etkenlerden bir tanesi evlendirmektir. Böylece kendilerine gelecektir. Hayatlarındaki boşluk ortadan kalkacaktır. Çünkü boşluk evlilikle dolabilir. Bu boşluk evlilikle dolmaz ise başka kötü şeylerle dolduruluyor. Bunun için gençlerimizi genç yaşta evlendirmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Ailenin toplumun en temel unsuru olduğunu ve mutlaka korunması gerektiğini belirten Yaprak, şöyle konuştu:

"Evlilik teşvik edilip kolaylaştırılmalıdır. 'Bekarlık sultanlıktır' gibi bir safsataya kesinlikle inanmamamız lazım. Bu kelime artık Yahudilerden mi, Hrtistiyanlardan mı, batılılar tarafından mı gelmiş bilmiyoruz. Bu kelime bizim Müslüman aile düzenimizi yıkmaya yöneliktir. Bizim dinimiz evlenmeyi teşvik eder ve bundan dolayı Peygamber efendimiz 'Ben ahret günü sizin çoğunluğunuzla övüneceğim' buyurmuş. Çokluğu evlilik ile elde edeceğiz. Ümmetin temel direği ailedir. Aileyi oluşturmak içinde evlenmemiz lazım. Dinimizde ailenin önemi büyüktür. Aile ümmetin temel çekirdeğidir." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir