• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Menemen Muhammed`İ Aşkını Binlerle Dile Getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Peygamber Sevdalıları Platformu Menemen -Asarlık`ta kutlu doğum programı düzenledi. Program Kur`an tilavetiyle başladı.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-yazar Murat Filiz, Efendimizin (sav) siretinin öğrenilmesi gerektiğini vurguladı. Hamd ve selamla konuşmasına başlayan filiz, "Aziz peygamber aşıkları, bugün alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa`nın (sav) dünyaya teşriflerini, mübarek viladetlerini kutluyoruz. Peygamber sevdası dalga dalga yayılan bir sevdaya, bir aşka ve bir davaya dönüşüyor. Dünyada eşi ve benzeri olmayan bir hizmettir peygamber sevdası etkinlikleri. Nisan ayı kutlu doğum ayıdır. Bu ayda yapılan kutlu doğum faaliyetleriyle kalpler peygamber sevgisiyle yeniden inşa ediliyor. Gönüllerdeki aşk ve bilinç tazeleniyor. Bu kutlu bir seferberliktir. Gönülleri O`nun (sav) aşkıyla pişirme, gönüllerde O`nun (sav) sevgisini yeşertme seferberliğidir. Büyük bir aşk, heyecan ve coşkuyla yapılan bu hizmetlerin adı `Peygamber sevdası seferberliğidir" ifadelerini kullandı.
 
Peygamber Efendimizi (sav) tanımanın onu anlamakla ve gösterdiği yolda yürüyerek olacağını belirten Filiz, "Efendimizi (sav) anmayı O`nu anlamaya dönüştürmeliyiz. O`na olan sevgi ve muhabbet; onu tanımakla, anlamak ve yaşamakla olur. O`nu sevmek; O`na itaat etmek, davasına, dinine sahip çıkmak ve onun yolunda, izinde yürümekle olur. O, tevhid, adalet, merhamet ve özgürlük peygamberidir. Şirke, zulme ve küfre karşı mücadele veren bir önderdir. İnsanlık bu asırda O`nun önderliğine ve ilahi kılavuzluğuna her zamandan daha fazla muhtaçtır. O`nu tanımak için O`nu okumak lazım. Sonra hayatını, mücadelesini, yani siyeri nebiyi okumalı ve anlamalıyız" dedi.
 
Murat Filiz, kısa bir siyer özetiyle konuşmasına son verdi.
 
Daha sonra sözü alan Muhammed Akgül Hoca insanlığın kurtuluşunun ancak Hz Peygamber`in (sav) yoluna uymakla gerçekleşebileceğini belirtti. Müslümanların O`nun (sav) ahlakını örnek almalarının zorunlu olduğunu söyledi.
 
Programa binlerce vatandaş katıldı. Grup şüheda, grup özlem ve Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu`nun söylediği ilahiler katılımcıları coşturdu.
 
Program yapılan duayla son buldu. (İlyas Yıldız - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir