• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
Arabaya çevirdiği şarjlı motosikletini çok amaçlı kullanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden Turan Kalkan (30), elektrik işleri ve klima tamirciliği yaparak geçimini sağlıyor.  İş servisi için araba alacak imkânı olmayan Kalkan, Adana'dan şarjlı bir motosiklet aldı. Evine getirdiği motosiklete direksiyon, ayna, teyp gibi araç aksesuarı takan Kalkan, motosikletten bozma aracını tamir işlerinde servis, boş zamanlarında ise nakliye hizmetlerinde kullanıyor. Kalkan, ailesini de bu aracıyla gezdiriyor.  

Şarjlı motosikletini arabaya dönüştürme hikâyesini İLKHA muhabirlerine anlatan Kalkan, bir arabada bulunan tüm özelliklerin şarjlı motosikletinde de bulunduğunu, arabaya göre ise masrafının neredeyse hiç olmadığını, egzoz dumanı veya motor sesi olmadığı için de çevre kirliliğine yol açmadığını söyledi.

"İmkânım olmadığı için motosikleti arabaya çevirdim"

Kalkan, şarjlı motosikleti arabaya dönüştürme hikayesini şu şekilde anlattı: "Elektrikçi ve klima tamiri ustasıyım, haliyle bana bir araba lazımdı. Araba alma imkânım yoktu. Ayrıca arabanın yakıt ve vergileri çoktu. Kızıltepe trafiğinde yoğun park sorunu da var. Masrafsız arabayı kendim için nasıl yaparım diye düşündüm. Şarjlı motosiklet geldi aklıma. Araştırdım, Adana'da bu tür şarjlı motosikletlerin çok olduğunu öğrendim. Adana'ya giderek bu motosikleti 6 bin 500 TL'ye aldım. Bunu nasıl arabaya çeviririm diye burada ki ustalara gittim. Kimse yapamadı. Bende kendi imkânlarımla; etrafını çadırla kapattım, pencereleri, direksiyon, elektrik aksamı, aynaları, farları ve teybine kadar hepsini yaptım. Yani bir arabada bulunacak tüm özellikler akülü motosikletimde mevcut. Bin TL masraf yaptım. Bu şekilde akülü motosikleti arabaya dönüştürdüm. Bunun tamir ve bakımını da ben yapıyorum."

"Ekmek teknemi çok amaçlı kullanıyorum"

Motordan arabaya çevirdiği aracını çok amaçlı kullandığını belirten Kalkan, "Bu benim ekmek teknemdir. Arabamı hem işte servis olarak kullanıyorum hem de onunla ailece ziyaretlere gidiyoruz. Rahatlıkla 6-7 kişi binebiliyor. Bir de boş zamanlarımda nakliye işi de yapıyorum." diye konuştu.

"Arabanın tüm özelliklerine sahip ve hiçbir masrafı yok"

Arabaya dönüştürdüğü şarjlı motosikletin egzoz dumanı olmadığı için çevre kirliliğine yol açmadığını dile getiren Kalkan, motor sesi olmadığı için de kimseye rahatsızlık vermediğini ifade etti.

Kalkan, "Bir arabanın tüm özelliklerine sahiptir. Arabaya göre de sıfır masraftır. Çünkü bunun tamiri, benzini, vergisi, yani arabaya göre hiçbir masrafı yok. Malum Kızıltepe'de trafik sorunu çoktur. Bunun park sorunu da yok. Arabaların giremediği her yere girebiliyor, her yere park edebiliyorum, en dar sokaklara dahi girebiliyor." dedi.

"Herkes hayretle bakıyor"

Kalkan, "Kızıltepe de normal bildiğimiz şarjlı motosikletler var ama bu şekilde bir şey yoktu. Bunu arabaya çevirdikten sonra nereye gitsem herkes hayretle bakıyor. 'Bunu nasıl arabaya çevirdin' diye soruyorlar. Öyle bir şey Kızıltepe'de olmadığı için herkesin dikkatini çekiyor." diye konuştu.

"Herkese tavsiye ediyorum"

Kalkan, son olarak masrafsız bir araba olduğu için diğer meslek sektörlerine de tavsiye ederek şunları söyledi: "Herkese tavsiye ediyorum ama özellikle bu en çok tüpçülerin, fırıncıların, lokantaların, hazır su satıcıların, pazarcıların işine yarayacaktır. Onlara tavsiye ediyorum çünkü masrafsız bir arabadır."  (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA) 




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir