• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
İsrail`de Zulüm Bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuya ilişkin bugün (01 Nisan Pazar) Filistin Enformasyon Merkezi`ne bilgi veren El-Eşkar şunları söyledi: “Esirler daha önce bir gün, iki gün veya bir hafta şeklinde aşamalı eylemler yaptı ve bununla cezaevi idaresine mesaj vermek istediler.

Ancak bugüne kadar yaptıkları eylemlerle taleplerini kabul ettiremediler. Bunun üzerine esirler daha büyük ve ses getirici bir eylem başlatacakları sinyalini verdiler. Tarihini henüz belirlemedikleri bu eylemin ardından tepkilerini daha çok seslendirmeye başlayacaklar.”

El-Eşkar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Esir hareketinin liderleriyle görüşen Siyonist cezaevi idaresi kendilerini tehdit etti ve böyle bir eyleme kalkışmama noktasında uyardı. Esirler, Şalit kanunu olarak bilinen kanunun yürürlükten kaldırılması, ziyaretlerin yeniden başlaması ve DNA testine son verilmesi konusundaki talepleri kabul edilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor ve bu konuda kararlı olduklarını ifade ediyorlar.

El-Eşkar, Siyonist cezaevlerindeki zulmün dayanılmaz bir hâl aldığını ve cezaevlerindeki patlamanın an meselesi olduğunu, işgal ordusunun yaptığı saldırılar sonucu iki gün önce Calbu Cezaevi`nde 15, Mecdu Cezaevi`nde 10 ve bugün ise Nafha Cezaevi`nde 61 esirin yaralandığını kaydetti.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir