• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bağımlılık yapan zararlı maddeler toplumdan temizlenmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında alkol, sigaranın, uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararlarının anlatıldığı Yeşilay Haftası, Mardin'de çeşitli etkinlilerle kutlandı.

Farkındalık etkinlerini kamuoyuna duyuran İLKHA'ya bir teşekkür ziyareti gerçekleştiren Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, açıklamalarda bulundu.

"Yeşilaycı olmak için bir nedenim var"

Bu yıl "Yeşilaycı olmak için bir nedenim var" sloganıyla Mardin'de çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Günlüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Yeşilay Haftası'nı vesile kılarak halkın bağımlılık konusunda bilinçlenmesi için farkındalık oluşturmak istedik. İlimizde okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, meydanlarda, gençlik ve kültür merkezlerinde bilgilendirme çalışmalarını yaptık. 'Yeşilaycı olmak için, bağımlılıklardan uzak durmak için, sağlıklı yaşamak için bir nedenim var' diyerek, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumun her kesimini harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz, gençlerimize sağlıklı bir gelecek temin etmektir."

"Gençlerimiz büyük zafiyet gösteriyorlar"

Yeşilay'ın 98 yıldır sigara, alkol, kumar, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele ettiklerini hatırlatan Günlüoğlu, bunlara son dönemlerde ortaya çıkan teknoloji bağımlılığının da eklendiğini söyledi.

Mardin'deki çalışmalarını 6 yıldır sürdürdüklerini kaydeden Günlüoğlu, "Tabi bağımlılık sadece Mardin'e veya Türkiye'ye özgü bir hastalık değildir. Bugün bütün dünyanın mücadele kapsamına aldığı büyük bir beyin hastalığıdır. Bu mücadele gerçekten çok zordur. Özellikle gençlerimiz bu konuda büyük bir zafiyet yaşıyorlar." dedi.

"Bağımlı olan toplum batmaya mahkûmdur"

Bağımlılığın her türküsü ile mücadele etme kararlığı içinde olduklarını aktaran Günlüoğlu, bağımlı olan bir insanın kendi iradesine hükmetmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

"Bağımlılıklar yaşadığımız çağın en önemli halk sağlığı problemlerinin başında gelmektedir." diyen Günlüoğlu, bu yüzden bağımlıklarla mücadelenin sonuna kadar sürülmesi gerektiğini ifade etti.

İLKHA'ya teşekkür

Günlüoğlu, "Bu mücadele sonuna kadar sürdürülmesi gerekir. Tabi bu bir kişi ile sürdürülecek bir mücadele değildir. Bütün dünyanın iş birliği, elbirliği yapmak suretiyle üstesinden gelinebilecek bir mücadeledir. Aksi takdirde bağımlıklar içerisinde olan bir toplum, batmaya mahkûmdur. Bu mücadelede bizleri yalnız bırakmayan İLKHA'ya da teşekkür ediyoruz." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir