• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...

Elazığ Keban İlçe Tarım Müdürlüğü, 'Meyveciliği Geliştirme Projesi' kapsamında üreticilere badem ve ceviz fidanı dağıttı.

Keban İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen fidan dağıtım törenine, Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, İlçe Jandarma Komutanı Nursi Çağlak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vedat Ergün, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaddin Seçkin, DSİ Şube Müdürü Yasin Celayir ile çok sayıda üretici katıldı.

Programda bir konuşma yapan Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, "Bugün güzel bir projeye şahitlik ediyoruz. 10 bin adet fidan dağıtımını içeren bu proje ile çiftçilerimize 8 bin adet badem, 2 bin adet ceviz fidanı dağıtacağız. Bu fidanların yüzde 70'i Tarım Bakanlığı desteklidir. Tarım, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da önemli olacaktır. İlçemizde, geçmiş yıllarda da bu nitelikte projeler uygulandı. Projeler gerçekleştikçe görüyoruz ki Keban ilçesi kayısı, badem ve ceviz üretiminde önemli bir yere sahip olacak. Almış olduğunuz fidanları iyi yetiştirirseniz kendi gelirinizi arttıracağınız gibi ilçe tarımını da geliştireceksiniz" ifadelerini kullandı.

Meyveciliği Geliştirme Projesi Kapsamında 60 çiftçiye yüzde 70' i Bakanlık tarafından karşılanmak üzere Badem ve Ceviz fidanı dağıtacaklarını belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaddin Seçkin, fidanlar ile birlikte budama makası da hediye edileceğini belirterek, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. (İLKHA)