• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda tekstil atölyesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümlülerin topluma kazandırılması, iş ve meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde tekstil atölyesinin açıldı.

Tekstil atölyesinin açılışına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Yener, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, bazı kurum amirleri ve Açık Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri katıldı.

"Toplumsal yaşama uyum güçlendirilmekte"

Hükümlünün sosyalleşmesini teşvik etmek amacıyla Açık Ceza İnfaz Kurumunda çeşitli mesleki ve sosyal aktiviteler düzenlediklerini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, "Bu amaca uygun olarak iyileştirme ve eğitim programları, dini ve manevi rehberlik hizmetleri, örgün ve yaygın öğretimden yararlandırma, beden eğitimi ve sosyal faaliyetler, kütüphane ve kurslardan yararlandırma, atölye ve iş yurtlarında ücret mukabilinde çalıştırma faaliyetleri yürütülmektedir. Günümüzde ceza infaz kurumlarımız, birer okul, eğitim, rehabilitasyon ve topluma kazandırma şeklinde çalışmakta ve hükümlülerin iyileştirilmelerinde çalıştırılmaları ve meslek edindirilmelerine öncelik verilen kurumlarımızdır. Bununla amaç, hükümlülerin salıverilmelerinden sonra nitelikli iş gücü olarak istihdam edebilmelerini kolaylaştırmak ve üretme isteklerini geliştirerek toplumsal yaşama uyumlarını güçlendirmektir." dedi.

"Çalışan hükümlülerin hem sigortaları ödeniyor hem de aylık elde ediyorlar"

Açık ceza infaz kurumu bünyesinde hükümlü ve tutukluların çalıştırılması ve bu suretle üretilen ekonomik değerlerin pazarlanması için tesis, atölye ve benzeri ünitelerin kurulduğunu kaydeden Başsavcı Karabacak, "Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğümüz 2018 yılı performans hedefleri doğrultusunda daha fazla hükümlünün istihdamı ve mesleki eğitim alması amacına uygun olarak bugün açılışını yapacağımız tekstil atölyesini genişleterek alet ve makinalarını yenileyip modernize etmek suretiyle üretime hazır hale getirilmiştir.  Bu anlayışla bugün burada açılışını yapacağımız tekstil atölyesinde birçok kurumla yaptığımız anlaşma çerçevesinde bu kurumlara mal ve hizmet üretiyoruz. Özellikle Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız ile yaptığımız anlaşmayla bu kurumumuzdan 38 bin adet pantolon siparişi aldık. Bu atölyemizde 66 hükümlümüz çalışmaktadır. Tekstil atölyemizin aldığı siparişleri Haziran sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Bu siparişleri teslim ettikten sonra farklı kurumlarla faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Burada hükümlülerimiz meslek ve sanat sahibi oluyor. Ayrıca burada çalışan hükümlülerin hem sigortaları ödeniyor hem de 300 lira gibi bir aylık elde ediyorlar." dedi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz şehitleri anısına hükümlüler arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan hükümlü Metin Aslantürk, "15 Temmuz" adlı şiiri okudu. Ardından hükümlüler tarafından mini bir konser verildi.  

Daha sonra açık ceza infaz kurumunda açılan kurslarda gösterdiği örnek çalışmalarından dolayı başarılı olan hükümlülere Vali Kalkancı ve protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.

Sertifika dağıtım sonrası Vali Kalkancı ve protokol üyeleri, açık ceza infaz kurumu bünyesinde kurulan tekstil atölyesinin açılışını yaparak, atölyede üretilen ürünleri inceledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Açık Ceza İnfaz Kurumuna yaptığı katkı ve desteklerinden ötürü Vali Nurullah Naci Kalkancı'ya hükümlüler tarafından işlenen bir adet kilim takdim etti. (Cemil Özdaş - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir