• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Sahte pasaport çetesine darbe
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aralarında Türkiye vatandaşlarının da olduğu çok sayıda kişiyi dolandırdılar. Sahte vize ve sahte pasaport satarak büyük bir servete sahip oldular.

İngiltere'de 6 kişiden oluşan bir dolandırıcılık çetesi, kendilerini hükümet görevlisi olarak tanıtan sahte internet siteleri tasarladı. O sitelerin üzerinden, sahte pasaport ve sahte ehliyet satarak 37 milyon sterlin kazandı. Ocak 2011-Kasım 2014 arasında sahte belgeleri yüksek fiyatlara satan dolandırıcılar, kazandığı paralarla lüks seyahatlere çıktı.

Dolandırıcıların, Türkiye'nin resmi vize başvuru sitelerini de taklit ettiği ve Türkiye'ye sahte vize verdiği ortaya çıktı. Dolandırılan kişiler arasında Türkiye vatandaşlarının bulunduğu belirtildi. Resmi siteleri taklit edilen ülkeler arasında ABD, Kamboçya ve Vietnam gibi ülkeler de var. Dolandırıcı gruptaki Hall çifti, geçen haziran ayında gözaltına alınmıştı. 47 yaşındaki Peter Hall 15 yıl hapse mahkum olurken; eşi Claire de 4 yıl hapis cezası aldı. Dolandırıcılık çetesindeki diğer 4 kişi de 3 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir