• DOLAR 32.6
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2496.103
  • ...
130 yayınevinin katılımıyla bir milyon kitabın sergilendiği fuar açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Değerler Eğitimi Proje' kapsamında 130 yayınevinin katıldığı bir milyon kitabın olduğu fuar açılış programı düzenlendi.

Diyarbakır Büyükşehir Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen kitap fuarında konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, insanı insan eden, insana değerlerinin, varlığının, özünün anlamını ve yaratılış gayesini anlatan kitap olduğunu söyledi.

Güzeloğlu, "İnsan düşünen aklıyla hareket eden mesuliyeti aklıyla ölçülen yeryüzünün en önemli varlığıdır. İnsanı ilmen fikren geliştirmek ancak Rabbimizin ilk emri olan 'oku' emri doğrultusunda okuması, eğitilmesiyle mümkündür. Kitap, insanı insan eden, insana değerlerini varlığının özünün anlamını yaratılış gayesini anlatan kitaptır. İlk emri oku olan, bir harf öğretene 40 yıl köle olan ve âlimin uykusu bile değerli olan bir inançtan gelen bizlerin her dem ve her dönem son nefesimize kadar okuması ve okuduğuyla hayatı yorumlayıp yaşaması gerekir." dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Serdar Kartal ise "Yaklaşık 130 yayın evinin katıldığı 1 milyon kitabın halkımızın beğenisine sunulacağı kitap fuarını açacağız. Kitap fuarları özellikle öğrencilerimiz ve gençlerimiz için çok önemli bu kitap fuarlarını bu eğitsel etkinlikleri bu amaçla değerlendirmek için belediyemiz Milli Eğitimle beraber destekliyor." ifadelerini kullandı.

Fuara, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Yenişehir kaymakamı, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir