• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
Akçakirazda Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Elazığın Akçakiraz Beldesinde bu yıl ilk kez ihya edilen Kutlu Doğum etkinliği coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Bayanların yoğun bir katılım gösterdiği program Bingöl yolu üzerinde bulunan Öner düğün salonunda gerçekleşti.

Ömer Sönmez`in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Muharrem Demir ve Edip Gündüz`ün okudukları Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Akçakiraz belde sakinleri adına bir selamlama ve teşekkür konuşması yapan Abdüssamet Açıkgöz Efendimiz Aleyhisselatu vesselama olan muhabbet ve hasreti özlü sözlerle ifade ederek O`na olan muhtaçlığımızın sebeplerine değindi.

Programa konuşmacı olarak katılan İnzar Dergisi yazarlarından Cihan Bozaba ise Türkçe ve Zazaca selamlama konuşmasından sonra peygamber sevdasının artık camilerden dışarıya taştığını köy köy, belde belde, şehir şehir yayıldığını bundan dolayı hamd etmemiz gerektiğine vurgu yaptı. Peygamber sevdalısı olmanın kuru bir ibadetten olmadığını bilakis sorumluluk ve bedel istediğini belirten Bozaba, Peygamber efendimizin eşsiz rehber ve lider olduğunu dile getirdi.

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği program Kervan ilahi grubunun seslendirdiği Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ilahilerle sona erdi.(Sadullah Şahin - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir