• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...

Van Valiliği, 2018 yılında Van'ın yaylak ve meralarının kullanılmasıyla ilgili esaslar ile yerli ve gezginci arıcıların uyması gereken kuralları belirleyen açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, 2018 yılı içerisinde ilde bulunan tüm yayla ve meralar, istisnalar dışında -göçerler de dâhil olmak üzere- tüm vatandaşların kullanımına açık olacak.

103 yayla ve mera kapalı olacak

İlde bulunan toplam 673 meradan 561'inin, ilgili mevzuatta belirtilen şartlar çerçevesinde tüm vatandaşların ve göçerlerin kullanımına açık olacağının belirtildiği açıklamada, istisna olarak Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edilen alan içerisinde kalan 103 yayla ve meranın ise tüm vatandaşların ve göçerlerin kullanımına kapalı tutulduğu ifade edildi.

Ayrıca, güvenlik riski nedeniyle 9 yayla ve meranın da bulunduğu mahalle sakinlerinin kullanımına açık tutulduğu ancak, bu yayla ve meraların, diğer mahalle sakinlerinin ve göçerlerin kullanmaları yasaklandığı kaydedilen açıklamada, belirtilen yasaklara uymayanlar hakkında ilgili kanun maddelerine göre gerekli yasal işlem yapılacağı belirtildi. (İLKHA)