• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
Mayınsız Bir Dünya İçin "Bacağını Ödünç Ver!..."
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Batman Temsilciliği, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Batman Tabip Odası, Mazlum Der Batman Şubesi toplumu mayına karşı bilinçlendirmek amacıyla 'Mayınsız bir Türkiye ve Dünya için 'Bacağını Ödünç Ver' adlı kitlesel basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Mayınsız Türkiye Girişimi Batman Temsilcisi Hülya Özevin okudu. Özevin açıklamasında, Mayın Yasaklama Sözleşmesi 13. yılına girerken, stoklardaki mayınların imhasında, mayınlı alanların temizlenmesinde, mayın kurbanı sayısının azalmasında önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Özevin, "Hala 37 ülke Anlaşma dışında; hala 12 ülke mayın üretiyor; hala mayın kullanımına devam ediliyor ve her gün 12 kişi mayınlar nedeniyle ölüyor, sakatlanıyor. Herkesi, 4 Nisan Uluslararası Mayın Bilinci Geliştirme Günü'nde, Mayınsız bir Türkiye ve dünya için, mağdurlarla dayanışma göstermek ve hükümeti uyarmak için, pantolonlarının bir paçasını sıvamaya, "Bacağını Ödünç Ver" meye çağırıyoruz" dedi.

Hülya Özevin'in konuşmasının ardından Avukat Ferhat Özdemir de kısa bir açıklama yaptı. Av. Ferhat Özdemir açıklamasında, "Bugün dünyanın birçok yerinde etnik, dinsel veya ekonomik sebeplerden kaynaklı çatışmalara şahit olmaktayız. Bu durum, ülkelerin veya örgütlerin silahlanmaya ayırdıkları paranın olağanüstü miktarlara ulaşmasına yol açıyor. Kabaca bir tespitle bugün yer kürede her yıl 790 milyar $ silahlanmaya harcanıyor. Peki geri kalmış ülkelerin yıllık eğitim, sağlık, beslenme ve temiz içme suyu için ihtiyaç duydukları para ne kadar sizce? 40 Milyar $... Ne büyük bir çelişki değil mi? Bizce mücadeleye değer bir çelişki" ifadelerini kullandı.(Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir