• DOLAR 32.583
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2502.823
  • ...
Antep harbinden kalma patlamamış top mermisi bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te 18'inci yüzyıl yapılarından olan ve kültürel etkinliklerin düzenleneceği Sahaflar Çarşısı'na dönüştürülecek Mecidiye Han'ın restorasyonu sırasında Antep Savunması'ndan kaldığı tahmin edilen patlamamış bir top mermisi ile mühimmat bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Şehitler Caddesindeki Mecidiye Hanı'nda Şahinbey Belediyesince restorasyon çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar sırasında toprağa gömülü halde yaklaşık 65 santimetre uzunluğunda bir top mermisine ulaşıldı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine bomba imha uzmanları ile olay yeri inceleme ekipleri geldi. Olay yerinde yapılan ilk incelemenin ardından mermi bulunduğu yerden kontrollü şekilde alınarak imha etmek üzere götürüldü.

Olay yerine gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, polisten merminin müzelerde sergilenmesinin mümkün olup olmadığını sordu. Polis  ise merminin patlamamış olmasına rağmen ateşlenen bir mermi olduğunu, o yüzden içerisindeki patlayıcının temizlenmesinin de pek mümkün olmadığını belirterek merminin imha edilmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan, Şahinbey ilçesi, Şahinbey Mahallesi'nde Şehitler Caddesi ile Yeni Çarşı Sokağı arasında, kentin kültür yolu ve önemli ticaret yollarının buluştuğu noktada yer alan tarihi Mecidiye Hanı'nda restorasyon çalışmaları geçtiğimiz yılın Aralım ayında başlamıştı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir