• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Bismil`de Kutlu Doğum Coşkuyla Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Saat: 13.00`de Bismil Nevroz alanında düzenlenen "Kutlu Doğum" etkinliği yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Abdulvahap Ekinci yaptı.

Hz. Fatıma`nın babası Hz. Muhammed`i (SAV) anmak için burada toplandıklarını hatırlatan Ekinci, "Biz öyle bir zat için bir araya toplanmışız ki Allah kâinatı onun hatırına yaratmıştır. Allah bizi onun ümmeti yapmıştır. Biz bununla gurur duyuyoruz" dedi.

Akabinde Bismil Vefa-Der Mevlithan Grubu Tarafından Mevlid Okundu. Grup Vuslat ise seslendirdiği ilahi ve ezgilerle katılımcıları coşturdu. 9 Yaşındaki İrem Çelebi`nin ezbere okuduğu "40 yaşındasın" şiiri dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Münir Şanlı Hoca, Peygamber Efendimizin güzel ahlakından bahsetti ve İslam davasının temel taşlarının kadınlar olduğunu söyledi.

Allah Resulü`nün her konuda bizim için örnek olduğunu vurgulayan Şanlı, "Peygamber Efendimiz çok zorluklar ve meşakkatler yaşadı. Tüm bu zorluk ve meşakkatler ile bu davayı bizlere bıraktı. Onun gibi, onun tabir ettiği şekilde bu davayı sürdürebilir ve bu sınavdan geçebiliriz. Allah`ın bildirdiğine göre O, ümmetine çok düşkündür. Kıyamet günü şefaat etmeye tek yetkili Peygamber (a.s)`dır. Diğer peygamberlerin bile kendini kurtarmaya çalıştığı `nefsi nefsi` dediği bir sırada O, `ümmeti, ümmeti` diyecek" diye konuştu.

Peygamber Efendimizin güzel bir yol bıraktığını ifade eden Molla Celal Bozbaş Hoca, bu yola hiç kimsenin itiraz edemeyeceğini belirtti. Molla Celal Bozbaş Hoca, Peygamberimizden önceki cahiliye dönemine değindi. "İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbiriniz sevmedikçe de iman etmiş sayılmazsınız" hadisini hatırlatan Celal Hoca; "Müslüman erkekler yaşantılarında Resulullah`ı (sav) örnek almalıdır. Bayanlar da Hz Aişe, Hz Zeynep annelerimizi örnek almalıdır. Bizler Resullulah`ın (sav) sünnetine bağlı kaldıkça kimse dinimize, mukaddesatımıza saldırmaya cüret edemez" dedi.

Etkinlik saat 16.00`te Molla Sabri Ortaç Hoca`nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Hasan Gündüz - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir