• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Gresira Köyünde `Kutlu Doğum` Etkinliği Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun üye derneklerden Köy-Der, Batman`ın Balpınar Beldesinde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Belde olmasına rağmen yoğun ilgi gösterildiği etkinlik saat 13.30`da başladı. Etkinliğe Balpınar Belediye Başkanı Hüseyin Geylani ile beldenin ileri gelenleri ve halk katıldı.

Ümmeti Olmakla Ne Kadar İftihar Etsek Azdır
Programın sunuculuğunu Mustafa Tufan`ın yaptığı etkinlik, Cemil Tekin`in Kur`an tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Balpınar Beldesi sakinlerinden Eyüp Sönmez yaptı. Sönmez, konuşmasında "öyle bir zatın veladeti için bir araya geldik ki, Allah kâinatı onun için yaratmış ve bizleri onun ümmeti kılmıştır. Bu yüzden ne kadar iftihar etsek azdır" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Mücahit ve İsmail Tufan`ın okuduğu Kürtçe mevlüd ile etkinliğe devam edildi. Sanatçıların okudukları ilahi ve ezgilerden sonra mikrofona gelen Beşiri Hizmet-Der Başkanı Molla Ahmet İptaş Kürtçe bir konuşma yaptı.

Peygamberimiz Allah`ın Terbiyesiyle Yetişti
Peygamber Efendimizin hayatına bakıldığında büyük dersler ve ibretlerin görüldüğünü belirten Molla Ahmet İptaş, "Yetim doğdu, 6 yaşında annesi, 8 yaşında dedesi vefat etti. 25 yaşında evlendi, 40 yaşında nübüvvet geldi. Peygamberimiz heva ve hevesinden değil Kur`an-ı Kerim diliyle yani vahyi ilahi ile konuşurdu. Peygamberimiz Allah`ın terbiyesi ile yetişmiştir. Sahabelerde peygamberin terbiyesi ile yetişirler. Onların kalbinde olan Muhammed`i sevda ile bize baktığımızda arada dağlar kadar fark var" dedi.

Canlarımız Sana Feda Olsun Ya Resulullah
Uhud savaşında İslam ordusunun 70 şehid verdiğini ve müşriklerin peygamberi öldürdükleri yaygarasını çıkardıklarını hatırlatan İptaş, "Bu söylenti Medine`ye kadar yetişti. Hz. Sümeyra savaş meydanına kadar koşup peygamberimizin durumunu öğrenmek istedi. Hz. Sümeyra babasının cenazesi ile karşılaştı. Ama o peygamberin durumunu sordu. Kardeşi, kocasının ve oğlunun cenazeleri ile karşılaştı ama o peygamberimizin durumunu sordu ve onu görmeden durmadı. Ve Peygamberi görünce `babam, kocam, kardeşim ve oğlum sana feda olsun Ya Resulullah` dedi. Bu peygamber sevgisinin zirvesi idi" ifadelerini kullandı.

70 Ok ve Kılıç Darbesi Alan Sahabe Yine O`nu Korurdu
Uhud`ta ordu dağılınca 15 sahabenin Peygamber Efendimizin etrafında etten bir duvar ördüklerini belirten İptaş Hoca, "Hz. Talha 70 ok ve kılıç darbesi aldı, umursamadı ve peygamberimizi korudu. Allah`a ne kadar şükretsek azdır ki, peygamber ümmetindeniz. Allah`ın emrine ve peygamber sünnetine uyarsak Allah-u Teâlâ bizleri ayette buyurduğu gibi bizleri en hayırlı ümmet kılar. İslam düşmanları, ümmetin kalbinden peygamber sevgisini çıkarmak için seferber olmuşlar. Bizlerin de buna karşı Kur`an-ı Kerim ve sünnete göre aile ve çocuklarımızı yetiştirmemiz lazımdır" dedi.

Hepiniz Çobansız ve Güttüğünüzden Mesulsünüz
"Hepiniz çobansız ve güttüğünüzden mesulsünüz" hadisi şerifi hatırlatan İptaş, aile ve çocuklarımızı Muhammed-i aşkla yetiştirmeyi ve okumayı tavsiye etti. İptaş Hoca, "İzzet ve şerefimiz İslam`a bağlı ve Peygamberimizin yolunda gitmektedir" dedi.

Panayır havasında gerçekleşen kutlu doğum etkinliğinde ilahi ve ezgiler okunurken gençlerin sevinçten halay çekmeleri dikkat çekti.

Kutlu doğum etkinliği Köy-Der Başkanı Murat Güneş`in okuduğu dua ve dağıtılan ikramlar ile sona erdi. (Veysi Demir, M. Sait Çelik - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir