• DOLAR 32.551
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2422.716
  • ...

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Batman İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ve KADEM iş birliği ile çağrı merkezi elemanı ve el sanatları mesleğinde 20'şer kişi olmak üzere 40 kadın kursiyere yönelik meslek edindirme kursu protokolü imzalandı.

İŞKUR Batman İl Müdürlüğünde imzalanan protokol ile 20 kişiye çağrı merkezi eğitimi ve 20 kişiye el sanatları mesleği eğitimi verileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, 2012 yılından beri çalışmalarının tümünde kadınlara özellikle öncelik verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.

2017 yılında bir önceki yıla göre kadın istihdamını yüzde 248 artırarak Türkiye'de ilk 10 il arasında yer almayı başardıklarını belirten Eviz, "İŞKUR olarak kadınlarımızın çalışma hayatında olmasını, meslek edinmelerini kıymetli görüyor, tüm projelerimizde önem gösteriyoruz. Bugün Halk Eğitim Merkez Müdürlüğümüz ve KADEM Batman Temsilciliği iş birliği ile iki meslekte düzenlenecek olan meslek edindirme kursları için protokol yaptık." dedi.

Vatandaşların meslek edinmeleri için katkı vermeye hazır olduklarını aktaran Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar ise "Halk Eğitim Merkezi olarak, gerek İŞKUR gerek gençlik merkezleri başta olmak üzere birçok kurumumuzla iş birliği yaparak, meslek edindirme kursu açmaktayız. Bu anlamda yürütülecek iki meslekte meslek edindirme kursu açıyoruz. Başta kadınlar olmak üzere gençlerimizin meslek edinmeleri ve istihdamı adına her türlü katkıyı vermeye hazırız." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)