• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Midyatlılardan araç muayene istasyonu talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in en büyük ikinci ilçesi olan, yüz bini aşkın nüfusu ve çevre ilçelerle birlikte 30 bin araç sayısına sahip bulunan Midyat'ta, araç muayene istasyonunun bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Midyat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve bazı araç sahipleri, yetkililerden bu eksikliğin giderilmesi talebinde bulundular.

Haftanın 2 günü gezici araç muayene aracının geldiği Acırlı mevkiindeki alanda erken saatlerde sıraya giren araç sahipleri, randevu alınamadığı için soğuk havada araçlarının başında saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

Alanda kantin, tuvalet ve benzeri ihtiyaç yerlerinin bulunmaması da mağduriyetlerinin yaşanmasına neden oluyor.

Bir an önce Midyat'a sabit bir muayene istasyonu kurulmasını isteyen Midyat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Zeki Ayyıldız ve bazı araç sahipleri bu konuda ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

Konu ile ilgili yıllardan beri bakan, milletvekilleri ve yerel yöneticiler aracılığıyla girişimde bulunduklarını, ama türlü bahanelerle yetkililer tarafından avutularak oyalandıklarını belirten Ayyıldız, nüfus olarak  daha küçük ilçelerde bile muayene istasyonlarının bulunduğunu, buna rağmen Midyat'ta olmamasına bir anlam veremediklerini ifade etti.

Muayene istasyonlarının beş yıldan beri özelleştiğini hatırlatan Ayyıldız, araç muayene istasyonunun Midyat'ın en önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu belirterek, "Araç muayeneleri 4-5 yıldan beri haftada bir gün gezici muayene aracı ile yapılıyordu. Yine girişimlerimizle bunu haftada iki güne çıkardık. Midyat ve  Dargeçit'te 30 bin araç mevcuttur. Midyat'ımıza niye yapılmıyor?" dedi.

Araç sahiplerinden Abdullah Gündüz, Hacı İbrahim Onuş ve Serhat Arslan da sabah erken saatlerde alana geldiklerini ifade ederek Midyat'a en yakın vakitte bir muayene istasyonu istediklerini belirtti. (Süleyman Tunç- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir