• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Dikkat! Meteoroloji`den yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bolu, Düzce, Eskişehir, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Hatay, Gaziantep, Kilis ve Elazığ çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin ve Rize'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Ordu, Giresun, Hakkâri, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Trabzon'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ve Artvin kıyıları ile Trabzon'un doğu kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde bir ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların Ordu, Giresun, Hakkari, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Trabzon'un batı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ve Artvin kıyıları ile Trabzon'un doğu kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı!

Rüzgârın; Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu''nun kuzey ve batısında kuvvetli olarak (30-60 km/sa), güneydoğu kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin ilk saatlerde çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde Hatay çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ile Eskişehir, Aksaray, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin doğu kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu ve Giresun çevreleri ile Trabzon'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin kıyılarında çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olmak üzere yağmur ve sağanak, Rize ile Artvin'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgârın kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgârın; bölgenin kuzey kesimlerinde batı ve kuzeybatı, güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa)ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Gaziantep ve Kilis çevreleri ile sabah ve öğle saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 km/m2) bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin doğu kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı bulutlu 22°C

Ankara: Çok bulutlu 12°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 16°C

Erzurum: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 4°C

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu 14°C

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), doğu kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. 12°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu 10°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir