• DOLAR 32.537
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2429.429
  • ...
"Bağımlılık aklı ve iradeyi çalışmaz hale getirir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Kaymakamlığı ile Kızıltepe Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Madde Bağımlılığı Olan Kişilerin Tespiti Rehabilite ve İstihdam Edilmesi" projesi kapsamında ilçedeki okullar ziyaret ediliyor.

Madde bağımlısı gençleri topluma kazandırmak için başlatılan çalışmada, madde bağımlılığı olan kişilerin tespiti rehabilite ve istihdam edilmesi projesi kapsamında bağımlı gençleri tekrar hayata kazandırmayı amaçlıyor.

Proje kapsamında okullar ziyaret edilip bağımlı gençler tespit edilerek, Madde Bağımlılığı Rehabilite Merkezi'nde kendileri için açılacak kurslara katılımları sağlanacak. Verilecek kurslar arasında bilgisayar, müzik, aşçılık, telkari, resim, spor ve kültürel faaliyetler yer almaktadır. Kurs eğitimi sonucunda gençler; hem madde bağımlığından kurtulacak hem de meslek sahibi olacak.

"Bağımlılık aklı ve iradeyi çalışmaz hale getirir"

Günümüzde toplumu ve gençleri tehdit eden en büyük sorunlardan birinin madde bağımlılığı olduğunu vurgulayan Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş, "Bağımlılık aklı ve iradeyi çalışmaz hale getirir. Kişiyi normal yaşam ve davranışlarından uzaklaştırır. Beraberinde birçok hastalığa neden olur kısacası gençlerimizi hayattan koparır. Bizler gençlerimizi hayata bağlamak için çalışmalarımıza başladık. İnşallah gençlerimizi bu zehirden kurtaracağız." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir