• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
"Kadın sevginin, şefkatin ve merhametin eksilmeyen temsilcisidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde 8 Mart dolayısıyla kadınlara yönelik bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Vali Güzeloğlu, kadınsız yaşamın ve bir geleceğin olmayacağını söyledi.

Güzeloğlu, "Diyarbakır'da da bu anlamda başlatılan bütün çalışmalarımız bu hedefe hizmet etmekte, burada bulunan siz hanımefendilere ve belki de İlimizdeki bütün kadınlarımıza dönük çok özel projeler içermektedir. Bu yıl 50 Aile Destek Merkezi 100 Bin Kadın hedefimizle ifade edildiği ve kaldıran pankartlarda gösterildiği gibi ulaşılmadık bir hanımefendinin her türlü destek, beklenti ve eğitim dâhil isteğinin karşılanmadık bir kadınımızın kalmamasını istiyoruz. 17 ilçenin her bir köşesinde bütün kurumlarımız bu konuda adeta seferberlik içerisinde çünkü biz biliyoruz kadın anadır, kadın hayatın her alanındadır ve kadın varlığın merkezi hayatın taşıyıcısı sevginin şefkatin, merhametin eksilmeyen temsilcisidir." dedi.

Kadına kalkan eli, kadına şiddet gösteren, insani olmayan bütün tavır ve tutumları hem inanç hem kültür açısından, bir kez daha kınadıklarını söyleyen Güzeloğlu, "Bizim inancımız; kadın ve erkeği bir elmanın yarısı ve birbirini tamamlayan, hayatı paylaşanı ve her adımda birlikte ortak bir tavrın parçası olarak görmektedir. Hiçbir medeniyetin, hiçbir kültürün ve hiçbir toplum kadının varlığını red ederek ve ihmal ederek amacına, hedefine ve beklentilerine ulaşamayacaktır." dedi.

Kongre Merkezine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atila ve üst düzey protokolün eşleri ve birçok kadın katıldı. (Emrah Deniz-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir