• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...

Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, yaptığı basın açıklamasıyla, son zamanlarda adliyelerde yaşanan intihar olaylarına ve adliye çalışanlarına yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Gaziantep Adliyesi'nde sendika üyeleri ve adliye çalışanlarının da katılımıyla basın açıklaması yapan Borazan, adalet çalışanlarının yalnız olmadığını söyledi.

Borazan, Türkiye'nin dört bir yanındaki adliyelerdeki kamu görevlilerinin adaletin tesisi için gecesini gündüzüne katarak çalıştıklarını belirterek, "Ülkemiz, milletimiz için emek harcayan, ter döken kamu görevlilerimize hak ettikleri değer maalesef verilmemekte. Kamu görevlilerimiz mali ve özlük hakların yetersizliği, uğradığı adaletsizlikler, psikolojik baskı, fiziksel saldırı gibi birçok sorunla da karşı karşıya kalmaktadır. Yaşanan sorunlara bir de iş yükünün fazlalığı eklenince kamu görevlileri psikolojik olarak zor duruma düşmekte, intihara sürüklenmektedir. Adalet Bakanlığı kamu görevlilerine gereken değeri vererek intihar vakalarının önüne geçmelidir." dedi.

Borazan, "Diğer bir önemli olay ise kamu görevlilerimizin görevleri başında sözlü ve fiziki saldırıya uğramasıdır. Maalesef mali, özlük ve sosyal haklar konusunda zor durumda olan kamu görevlilerimiz, bir de sözlü ve fiziki saldırılara maruz kalmaktadır. İcra müdürleri, icra müdür yardımcıları başta olmak üzere kamu görevlilerimizin saldırıya uğramasını şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Adalet çalışanları yalnız değildir" diyen  Borazan, "Yaşanan saldırılar bakanlıktaki kamu görevlilerinin zor şartlarda görev yaptığının en büyük göstergesidir. Yetersiz özlük ve mali haklara rağmen gecesini gündüzüne katarak ülkemiz ve milletimiz için çalışan kamu görevlilerimizin bir de bu tür saldırılara da açık olması moral ve motivasyonunu bozmaktadır. Adalet çalışanları yalnız değildir. Büro Memur-Sen olarak şimdiye kadar kamu görevlilerimizi yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız." diye konuştu.

Sendika olarak kamu görevlilerinin uğradığı haksızlıkları ve yaşadığı mağduriyetleri haykırmaya devam edeceklerini aktaran Borazan, Adalet Bakanlığı'na da çağrıda bulunarak, "Adalet Bakanlığımız üzerine düşeni yapmalıdır. Mübaşirlerimizi, icra katiplerimizi, bütün kamu görevlilerimizi intihara sürükleyen nedenleri detaylı bir şekilde araştırmalıdır. Kamu görevlilerimizin saldırıya uğramaması için gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlamalıdır." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)