• DOLAR 32.587
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2491.19
  • ...
Kadınlar el emeklerini sergiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da Kadın ve Gençlik Merkezi'ndeki rölyef ve filografi kurslarına katılan kadınlar tarafından hazırlanan eserler düzenlenen sergide görücüye çıktı.

Tarihi Keleş Konağında açılan sergi 3 gün sürecek. Rölyef ve filografi kurslarında eğitim gören 10 kursiyer tarafından hazırlanan 70 esere yoğun ilgi gösterildi.

Kurslar neticesinde ortaya koydukları el emeği göz nuru eserlerini sergileyen kadınlar, Keleş Konağında bir araya gelerek "8 Mart Kadınlar Günü" münasebetiyle etkinlik düzenlediler.

Tarihin izlerini taşıyan eserler de farklı coğrafyalardan kareler sergilendi. Lafzatullah, cami, yük taşıyan yaşlı kadın, çarşı ve pazar ile birçok eser yer aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Halk Eğitim Müdürü Aziz Özbilgiç, "Kadınların hayatları zorluklar içerisinde geçmiştir. Tüm dünya kadınlarının, Türkiye'deki kadınlar ile mazlum kadınlarını tebrik ediyorum. Allah onlara can sağlığı versin. Allah onlara hayırlı evlatlar ve hayırlı eş nasip etsin. Kimse kadınları incitip zarar vermesin. Çünkü kadınlar bizim için değerlidir. Kadınların içerisinde olmadığı hayat, hayat değildir. Bence bu böyledir. Bundan dolayı tüm kadınların gününü tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş- İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir