• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...

Arıcak'ta engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği ve girişimcilik kursları hakkında İŞKUR Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Arıcak Çok Programlı Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya; Kaymakam Mevlüt Şekerci, Elazığ İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı, İlçe Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, Üçocak Belde Belediye Başkanı Yılmaz YegüL, STK temsilcileri, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları ve çok sayıda engelli ve hükümlü vatandaş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Şekerci, "İŞKUR tarafından uygulanmakta engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği projesi ile engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın kendi işlerini kurması ve istihdam sağlanması için 50 bin TL ye kadar hibe yardımda bulunması, engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız için büyük bir fırsattır. Bu konuda kaymakamlık olarak hibe desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımıza destek olmak arzusundayız. Kaymakamlığımız koordinesinde yapmış olduğumuz bilgilendirme toplantımıza katılmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu hibe ve desteklerden yararlanmasını temenni ediyor ve şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı ise "İŞKUR İl Müdürlüğü olarak il merkezi ve ilçelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızı işe yerleştiriyoruz. İŞKUR olarak engelli ve hükümlü vatandaşlarımızın projemiz ile toplumda daha aktif olmalarını ve kendi işlerini kurmalarını amaçlıyoruz. Sayın Kaymakamımızın talebi doğrultusunda bugün buraya geldik sizlerle bir arada olmamıza vesile olan Kaymakamımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İŞKUR İl Müdürü ve uzman personellerce proje hakkında detaylı sunum yapıldıktan sonra toplantı soru cevap şeklinde devam etti. (Murat Polat-İLKHA)