• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
ABD ve Türkiye arasında kritik görüşme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve Amerikalı yetkililer, NATO müttefiki iki ülke arasında başta PKK/PYD olmak üzere birçok konuda, daha önce görülmemiş şekilde yükselen tansiyonla ilgili görüşmeler yapmak üzere bugün Washington'da bir araya geliyor.

Görüşmeler iki ülke arasındaki görüş ayrılıklarının masaya yatırılacağı bir dizi toplantıdan oluşacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu toplantıların sonucunun ikili ilişkilerin geleceğini belirleyeceği uyarısında bulunmuştu.

Görüşmeler geçen ay ikili ilişkilerin kriz noktasına ulaşması üzerine ABD'li diplomatların girişimleri sonucu kaydedilen ilerlemenin bir devamı niteliğinde.

VOA'nın haberine göre uzmanlar Washington'un PKK/YPG'ye yaklaşımı nedeniyle bugünkü görüşmelerin karmaşık geçeceği değerlendirmesini yapıyor.

Türkiye, yükselen tansiyon konusunda Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon'u suçluyor.

Afrin'de PKK/YPG'ye karşı yürütülen operasyon tansiyonu daha da yükseltirken Washington bu operasyona karşı çıkıyor ve bunun IŞİD'e karşı saldırıları sekteye uğratacağını öne sürüyor.

Bugün Washignton'da yapılacak toplantıda Türkiye'nin devam etmekte olan askeri operasyonunun da masada olması bekleniyor. Ankara Afrin operasyonunun bir sonraki hedefinin Amerikan askerlerinin PKK/YPG'lilerle birlikte bulundukları Menbiç olacağını açıkladı. Yapılan açıklamalarda Menbiç'te Amerikan askerlerinin PKK/YPG ile birlikte kalması halinde onların da hedef olacağı dile getirilmişti.

Şu an için PKK/YPG Menbiç'ten çıkmayı reddediyor, Ankara ise Amerika'nın PKK/YPG ile tüm bağlarını koparmasını istiyor.

Bugünkü görüşme mart ayı içerisinde ve nisanda devam edecek diğer toplantıların başlangıcı niteliğinde ve iki ülke arasındaki görüş ayrılıklarını gidermeyi hedefliyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir