• DOLAR 32.541
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2426.103
  • ...
"Ülkemizde tüm istismarların bitmesini istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesinde düzenlenen "8 Mart Dünya Kadınlar Gülü" panelinde konuşan Rektör Profesör Doktor Aydın Durmuş, yaşanan istismarların son bulmasını istediklerini söyledi.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele KADEM Batman İl Temsilcisi Avukat Adile Gürbüz, Batman KAMER Koordinatörü Meral Tunç Baranoğlu, Batman DOSEM Başkanı Emin Baş, özel bir dergi editörü Doktor Yusuf Aslan, Üniversite personeli, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

"8 Mart Dünya Kadınlar Gülü" panelinde konuşan Rektör Durmuş, "Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü başta burada, programda bulunan kadınlar olmak üzere tüm kadınların 'Dünya Kadınlar Günü'nü yürekten tebrik ediyorum." dedi.

"Ülkemizde tüm istismarların bitmesini istiyoruz" diyen Rektörümüz Durmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kadın istismarı, çocuk istismarı ve hatta erkek istismarları bitsin istiyoruz. Bu istismarların bitmesi için lütfen çocuklarınızı özgür beyinler olarak yetiştirin. Özgür yetişen çocuklar okumayı öğrendiklerinde, aklı hür, vicdanı hür olarak büyütüldüğünde size her şeyi anlatır. Okulda ne yaşadıysa gelip size korkmadan anlatır. Buradan babalara annelere sesleniyorum! Çocuklar yaşadıklarını rahatlıkla sizlere anlatabilsin ki, istismarlar yapılıyorsa bunlar ortaya çıksın, karaktersiz insanlar tespit edilebilsin. Bunun içinde çocuklarımızı aklı hür, vicdanı hür yetiştirmelisiniz."

Program, KADEM Batman İl Temsilcisi Avukat Adile Gürbüz, Batman KAMER Koordinatörü Meral Tunç Baranoğlu, Batman DOSEM Başkanı Emin Baş, Dr. Yusuf Aslan konuşmacı olarak katıldığı panelle devam etti.

Kadın çalışmaları ve destekleri alanında ödüle layık görülen kadınlara ödülleri Rektör Durmuş tarafından takdim edildi.

Ödül töreninden sonra bir tiyatro oyunu sahnelendi ve kadınlar gününe özel İngilizce kursu için çekiliş yapılarak sonuçları açıklandı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir