• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Nijerya`da "teşhis edilemeyen hastalık" can alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nijerya'nın kuzeyindeki Jigawa eyaletine bağlı Batı Yagba bölgesinin bazı köylerinde son 3 haftada 75 kişi, teşhis edilemeyen bir hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, ishal, kanlı kusma, bayılma, yüksek ateş, baş ve vücut ağrısı şikayetleri nedeniyle hastaneye kaldırılan 75 kişi hayatını kaybetti.

Nijerya Sağlık Komisyonu Başkanı Saka Audu, salgın halini alan durumun tehlikeli olduğunu ancak hastalığa teşhis koyamadıklarını söyledi.

Hastalığın görüldüğü 2 çocuğun, 12 saat içinde hayatını kaybettiğini belirten Audu, "Salgının başlangıçta Lassa sıtması olduğu düşünülüyordu ama vakalarda kanlı kusma da olduğu için bu ihtimalden vazgeçtik ve başka testler de yapmaya karar verdik." dedi.

Öte yandan ülkede ocak ayından bu yana en az bin Lassa humması vakasıyla karşılaşıldı. Yaklaşık 200 kişinin bu hastalık nedeniyle öldüğü sanılıyor.

Hastalık ilk etapta ateş, baş ağrısı ve yorgunluk gibi hafif belirtiler gösteriyor. Bazı hastalar da ise hiç belirti görülmüyor. Ancak hastalık ilerleyen dönemde ölümcül olabiliyor. Hastalık Afrika Multimama sıçanıyla yayılıyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir