• DOLAR 32.6
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2496.8
  • ...
Gazeteci Ömer Turan hakkında suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Adliyesine gelerek, sosyal paylaşım sitesindeki açıklamaları nedeniyle Gazeteci-Yazar Ömer Turan hakkında suç duyurusunda bulunan Abdurrahman Güven isimli esnaf, vatandaşlık görevini yaptığını söyledi.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapan Güven, ırkçı söylemlerden rahatsızlık duyanların sesi olmak adına böyle bir işe giriştiğini bildirdi.

Güven, "Sosyal medyada ve çıktığı çeşitli televizyon kanallarında boy gösteren Ömer Turan sürekli halkı din, dil, ırk üzerinden kin ve nefrete teşvik etmektedir. Bu da bir duyarlı vatandaş olarak beni çok rahatsız etti. Benim gibi binlerce insanın bu rahatsızlığı duyduğunu biliyorum. Onların sesi olmak için ben de bugün savcılığa suç duyurusunda bulundum. Turan, yaptığı açıklamalarla halkın arasında fitne çıkarmaya çalışan birisidir. Kendisini aydın Müslüman gazeteci ve mütercim olarak tanıtan hatta bazı TV kanallarında boy gösteren bu şahıs, sürekli olarak ülkenin ağır yarası olan ırkçılık üzerinden halkı kin ve nefrete teşvik suçu işlemektedir." dedi.

Turan'ın, sosyal medya paylaşımlarının toplumu ayrıştırmaya yönelik olduğunu iddia eden Güven, "Sosyal medyadaki yazıları ile milliyetçilik kisvesi altında ülkemizin zenginliği olan farklı ırkları ötekileştirerek hatta rencide ederek insanlar arasında fesat çıkarmaktadır. Attığı twitte de görüldüğü gibi 'Vatandaşlık verilirken Türk kökeni, ırk ve kan faktörü göz önünde bulundurulmalı.' diyerek bu ülkenin asli unsurları olan Kürt, Arap, Zaza, Çerkez, Abaza ve daha sayamadığım nice vatandaşımızın kendisini ötekileştirilmiş hissetmesine neden olmaktadır. Anayasamızda bulunan halkı kin ve nefrete teşvik suçunu isleyen bu şahıs hakkında gereğinin yapılmasını arz ederim." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)

 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir