• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız; akaryakıt, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların zorunluluktan kaynaklandığını söyledi.

Kayseri`de konuşan Yıldız, uluslararası gelişmelerin fiyat artışlarında etkili olduğuna dikkat çekerek, "Yapılan zamlar istemedimiz  zamlardı." dedi.

Taner Yıldız, doğalgaza yapılan zamla ilgili olarak da Kuzey Afrika`da, Suriye`de, İsrail-İran gerginliğinin oluşturduğu siyasi istikrarsızlığın bedelini enerji sektörü olarak ödediklerini belirterek, ``Ham petrol fiyatlarındaki yükselme, doğalgazdaki fiyatları etkiliyor ve aynı zamanda taleplerin düşmüş olmasından, arzın yetersizliğinden veya talebin yükselmesinden dolayı değil, yalnızca bizim dışımızda oluşan siyasi istikrarsızlıklardan kaynaklanan sebeplerle bu fiyatlar yükseldi. O yüzden bu zam yapılmak durumunda kalınmıştır`` şeklinde konuştu.

Yatağan termik santraliyle ilgili iddialara da cevap veren Yıldız, şöyle konuştu:

"Yatağan termik santralinde sağlığa zararlı bir oran olmadı. Sağlık Bakanlığı bir açıklama yaptı. Kanser oranının diğer illerin ortalamalarını geçmediğini söyledi. Biz çevreye zarar verecek bir çalışmanın yapılmaması talimatını verdik. Yeşil ve doğal güzellikler bu ülkenin zenginlikleri ise, enerji potansiyeli de bu ülkenin zenginliğidir."