• DOLAR 32.59
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2421.194
  • ...
Yeşilay Haftası okullarda çeşitli etkinliklerle kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şubesi, her yıl 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında okul etkinliklerine başladı.

Yeşilay Mardin Şubesi Gençlik Merkezi'nde bir araya gelen gönüllüler, Yeşilay Genel Merkezi'nden gelen eğitmenlerle okul etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Okul etkinliklerine çok önem verdiklerini dile getiren Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, "Bağımlılıklarla mücadelemizin önemli bir kısmını, bağımlılıkları önleme çalışmaları kapsıyor. Bu çalışmaların gerçekleştirilebileceği en uygun ortam olan ilk ve orta öğretim için okul etkinlikleri planlıyor bu kapsamda gençlerimizi eğitiyoruz." dedi.

Ortaokul öğrencilerine yönelik olarak bağımlılık hakkında eğitim verilirken, Yeşilay Kulübü kurmaları için gerekli bilgiler verildi. Ekip halinde çeşitli etkinlikler yapıldığı okullarda renkli görüntüler oluşturdu.

İlk etkinlik, Artuklu Abdulkadir Tutaşı İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Daha sonra Artuklu Elifana İlkokulunda gerçekleştirildi. Çocuklar Yeşilay konusunda bilinçlendirildi.

Okul etkinliğine katılan Milli Rallici Burcu Çetinkaya, okullarda gerçekleştirilen "Benim Kulübüm Yeşilay" projesinin çok yararlı olduğunu belirtti. (M. Salih Keskin - İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir