• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Küçük Fatih böbrek nakli bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'nın Seyhan ilçesinde ikamet eden Tekin ailesinin küçük oğulları Fatih Tekin (10) iki yaşından bu yana böbrek rahatsızlığı çekiyor.

İki böbreği de yüzde doksan oranında çalışmayan Fatih'in hem çok acı çektiğini hem de fiziksel ve duygusal olarak bundan olumsuz etkilendiğini belirten ailesi, tek çarenin böbrek nakli olduğunu belirtiyor.

Kendilerinin, oğullarına böbrek vermek istediklerini ancak yapılan tetkiklerde buna uygun olmadıklarının anlaşıldığını belirten Tekin ailesi, oğullarının bir an önce sağlığına kavuşması için dua ederek nakil beklediklerini ifade ettiler.

Konuyla ilgili bilgi veren Fatih'in babası İsa Tekin, oğlunun böbrek hastası olduğunu 2 yaşına gelince fark ettiklerini ve o günden bu yana tedavisinin devam ettiğini belirtti.

Böbrek hastalığının teşhisinden sonra oğlunun bir süre hastanede yattığını ve daha sonra da aylık olarak muayeneye gidip ilaç tedavisine devam edildiğini ifade eden Tekin, "Şu an itibarıyla oğlumun her iki böbreği de yüzde doksan oranında çalışmıyor. Doktorlar böbrek naklinin şart olduğunu söylüyorlar." diyerek Fatih'in sağlık durumunu ve tedavi sürecini özetledi.

İki yaşından bu yana böbrek rahatsızlığı çeken oğlunun çok acı çektiğini ayrıca hem fiziki hem de duygusal olarak olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Tekin, "Oğlum, şu anda 10 yaşında ve 3'üncü sınıfa gidiyor. Hastalığı hem okul derslerine hem de fiziksel gelişmesine etki ediyor. Gelişmesi hem boy hem de kilo olarak dengesiz durumda." dedi.

Doktorların yaptıkları tetkiklerde ailesinin böbrek vermek için uygun olmadığını belirttiğini söyleyen Tekin, "Doktorlar, akraba evliliğinden ötürü bizim hastalığı taşıyıcı olduğumuzu ve nakil için uygun olmadığımızı söylediler. Fatih'i nakil için sıraya katacaklarını belirttiler. Şu anda bir umut, nakil bekliyoruz" şeklinde konuştu.






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir