• DOLAR 32.566
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.962
  • ...
Batman'da YGS Sınav Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye genelinde yapılan Yüksek Öğretime Geçiş sınavı (YGS) büyük bir heyecanla başladı. Batman'da 60 binada gerçekleşen ve 984 salonun kullanıldığı Yüksek Öğretime Geçiş sınavına (YGS) Batman'da 18 bin 129 aday ter döküyor. Sınav öncesi öğrenci ve öğrenci velileri büyük bir heyecan içerisinde olduğu görüldü.

Bugün saat 10.00 da başlayan YGS sınavı tek oturumlu olarak 160 dakika sürecek. Giriş sırasında geniş aramalardan geçen adaylardan üzerlerinde bulunan çakmak, demir para, saat'in yanı sıra gözünden özürlü olan aday'ın okumakta kullandığı mercek dahi kendilerinden alındı. Pet şişelerin üzerindeki ambalajlar dahi sökülerek içeri alındı.

Sınav öncesi duygularını anlatarak heyecanlı olduğunu söyleyen aday İdris Çifti "YGS sınavı özellikle ilk adım olduğu için bir öğrencileri sıkabiliyor. Geçen yılın sınavları çok zordu. Umarım bu sene sorular kolay olur. Herkesin gönlündeki olur inşallah" dedi.

Sınava giren adaylar ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri ve sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmalarına müsaade edilmedi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir