• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Marmara'nın kuzey ve batı kesimleri ile Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak yağmur, Erzurum, Kars, Ağrı, Bitlis ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; Marmara'nın kuzey ve batı kesimleri ile Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

KAR ERİMELERİ VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI
Ülkenin iç ve doğu bölgeleri ile yüksek kesimlerinde kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın; ülke genelinde güney ve güneybatı yönlerden, zamanla Marmara'nın kuzeyinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (baca gazı zehirlenmeleri vs.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI
Güneydoğu Anadolu bölgesinde güneybatılı kuvvetli rüzgar nedeniyle toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kırklareli ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ve Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Erzurum, Kars, Ağrı, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batısında genellikle yağmur ve sağanak, Erzurum, Kars, Ağrı, Bitlis ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. (en düşük 10 - en yüksek 19)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek (en düşük 3 - en yüksek 17)

İZMIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri, gece saatlerinde il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (en düşük 13 - en yüksek 18)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (en düşük 4 - en yüksek 16)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (en düşük 11 - en

VAN: Parçalı ve çok bulutlu (en düşük 1 - en yüksek 8)
yüksek 20)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (en düşük 14 - en yüksek 18)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (en düşük 7 - en yüksek 20)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (en düşük 5 - en yüksek 4)(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir