• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...

İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı, Van'daki yapı denetim firmaları, yapı kontrol laboratuvar firmaları ve beton santrali firmaları yetkililerin katılımıyla toplantı yapıldı.

Sektör temsilcilerinin uygulamada karşılaştıkları sorunlar, ihtiyaç ve taleplerini bildirdikleri toplantıda, belediye ve kurum yetkilileri de uyulması gereken kural ve mevzuat hakkında bilgiler verdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Ferda Yavuz, insanlara ve çevreye verilen rahatsızlığın azaltılması, iş sağlığı-güvenliği ve temizlik gibi konulara çok önem verdiklerini belirterek,  yüklenici ve uygulayıcı firmaların sorumluluklarına özen göstermelerini, bunları yaparken de cezai şartlar kadar, insani ve vicdani kurallara da dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Özelikle yapı denetim firmalarının proje yapımı ve uygulaması aşamasında daha dikkatli ve titiz olmasının vurgulandığı toplantıda, kentsel gelişimde inşaat sektörünün önemi bir kez daha vurgulanarak, tüm sektörlerin üzerine düşen görevleri yapmasında fikir birliğine varıldı.

Toplantı sektör ve kurum temsilcilerinin karşılıklı görüş alışverişinde bulundukları soru cevap bölümü ile sona erdi. (İLKHA)