• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Cami Saldırısı ile İlgili 7 Kişi Hakkında Suç Duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bulgaristan`da geçen yıl 20 Mayıs`ta ırkçı Ataka partisi taraftarlarınca bir camiye yapılan saldırı ülkedeki müslüman toplumunun büyük tepkisine yol açmıştı.

Saldırıyla ilgili soruşturmayı tamamlayan savcılık Atakalı 5 ve cami cemaatinden 2 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gelişmeleri TRT`ye değerlendiren Bulgaristan baş müftüsü Mustafa Aliş Hacı olayın hesabının sorulması gerektiğini söyledi.

Mustafa Aliş Hacı, "Tespit etmek o kadar zor bir şey değil, orada videolar var, şahitleri bir tarafa bırakalım, diyeceğiz ki efendim herkes kendini savunmaya çalışıyor şahitler de diyecekler ki biz suçsuz, tamam, orada viedolar var, yani atakanın temsilcileri bizim cami lavabonun üzerine çıktılar ve kendi hoparlörlerini yerleştirmeye çalıştılar, suç değil de nedir. Ondan sonra uzun bayraklarla uzun sopalarla bizimkilere, yani bizimkiler deyince orada namaza gidenleri dövdüklerini herkes gördü. Ondan sonra kim başlatmış? Yani bir yere mesela sokağa çıkar birşey dersem veya bağırmaya başlar ondan sonra beni döverlerse yani ben bağıracağım dövmeye hakkım mı var? Evet yani biz vazgeçmek niyetinde değiliz." dedi.

Mustafa Aliş Hacı Başmüftülüğün bazı sorunlarının da halen devam ettiğini söyledi.

Komünizm döneminde dine yönelik baskıların had safhada olduğu Bulgaristan`da nüfusun yüzde on beşini Müslümanlar oluşturuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir