• DOLAR 32.508
  • EURO 34.64
  • ALTIN 2476.402
  • ...
Şırnaklılar Kur'an Meali Yarışmasında Ter Döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK- Kur'an Nesli Platformunun Türkiye genelinde başlattığı ve Şırnak'ta Nuh Eğitim Der'in organizasyonunu üstlendiği "Kur'an İkliminde Her Aya Bir Sınav" yarışması dün dernek konferans salonunda güzel bir katılım ile gerçekleşti.

Kur'an Nesli Platformu adına açıklama yapan üye ve dernek yöneticileri, Kur'an Meali sınavının her ayın ilk Pazar günü gerçekleşeceğini ve her sınavda adayların 2 cüzün mealinden sorumlu olacaklarını belirtti.


İlk sınav hazırlıkları yetiştirilemediğinden, dün ilk sınav ile bugün gerçekleşecek olan ikinci sınavın birlikte yapıldığını ifade eden Dernek Başkan Yardımcısı Sait Külter, "31 Mart 2012 Cumartesi Meal Yarışmasının ilk dört cüzünden toplam 90 soru sorduk. Saat 9.30'da başladığımız sınav 11.30'da sona erdi. Sınava müracaat edenlerden 40'ı Erkek 7'si bayan toplam 47 kişi girdi. Allah kısmet ederse dereceye girecek olan adaylarımıza birer kitap hediyemiz olacaktır. Amacımız insanlarımızın Kur'an ile manevi destek bulmasının yanında kitap okuma alışkanlıklarının artmasıdır." ifadelerini kullandı.


Sınava girenler, sınavın çok güzel geçtiğini, sınav dolayısıyla çok memnun olduklarını ve bu türden sınavların arttırılmasını talep ettiler.

Meal yarışmasının bir sonraki sınavı Mayıs ayının ilk pazarı günü gerçekleştirilecek ve Kur'an-ı Kerim'in 5. ve 6. cüzlerinden sorular sorulacak.


Dernek adına yapılan açıklamada; her ay yapılacak olan sınava herkesin başvurabileceği belirtilirken, sınavlar için herhangi bir ücret talep edilmediği kaydedildi. (Emcet Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir