• DOLAR 32.526
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2424.229
  • ...
Siyer sınavına katılmak için Kırgızistan`dan gelmişti...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde 18 Şubat'ta "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlediği ödüllü Siyer Sınavı'nda dereceye girenler açıklandı.

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) İlahiyat Fakültesi öğrencisi olan ve bir arkadaşının vesilesiyle Siyer Sınavı'na katılan Kırgızistanlı Zhakhongir Mukhammadekum, sınava 4'üncü Kategori'de girerek 100 sorunun 99'unu doğru cevaplayarak kitap seti kazandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından gerçekleştirilen böyle bir sınavda dereceye girdiği için çok mutlu olduğunu belirten Mukhammadekum, sınav vesilesiyle Hazreti Muhammed'in hayatını okumanın da kendisi için başlı başına bir ödül olduğunu söyledi.

5 yıldır Türkiye'de olduğunu ve Gaziantep Üniversitesi'nde de (GAÜN) İlahiyat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi olduğunu belirten Mukhammadekum, Siyer Sınavı'na 4'üncü kategoriden girdiğini belirtti.

"TATİLİ BU SAYEDE İYİ BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİP SINAVA HAZIRLANDIK"

Siyer Sınavı'na bir arkadaşının vesilesiyle katıldığını belirten Mukhammadekum, "Sınavın hazırlanma dönemi 15 tatile denk gelince biz de sınava başvurduk. Sınav vesilesiyle bu tatili iyi bir şekilde değerlendirdik. Bu tatili bir fırsat bilerek sınava hazırlandık. Yurtta üç kişiydik, tatilde memlekete gitmedik. Tatili bu sayede iyi bir şekilde değerlendirip sınava hazırlandık." dedi.

"SINAV GÜNÜ GÜZEL BİR GÜNDÜ"

Arkadaşları ile birlikte sınava çok iyi çalıştığını belirten Mukhammadekum, "Kitabı öncelikle bir defa baştan sona kadar okuduk. Daha sonra ise ikinci okumamızda kitabın altını çizdik. Bununla birlikte almamız gereken notları aldık. Sonra da aldığımız notları iyi bir şekilde ezberledik. Sonra da karşılıklı bir şekilde soru cevap yaptık. Sınava bu şekilde hazırlandık. Sınav günü de sınava girdik. Sınav açıkçası kolaydı. Sınav günü heyecanlıydık ama sınav günü güzel bir gündü." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE İLK DEFA BÖYLE BİR SINAVA GİRİYORUM"

Kırgızistan'da da bu tür sınavların düzenlendiğini ancak ilk defa böyle bir sınava katıldığını ifade eden Mukhammadekum, şunları söyledi: "Bizim orada da bu tür Siyer-i Nebi sınavları var. Peygamberimizin hayatı ve İslami bilgilerle ilgili de sınavlar var. Ama burada olduğumuzdan dolayı oradaki sınavlara girme imkânımız yok. Biz de burada değerlendirdik. Türkiye'de ilk defa böyle bir sınava giriyorum. Allah'a şükürler olsun ki sınav güzel geçti. Eğer bu sınav olmasaydı bu kış tatili benim için belki boş geçerdi. Bir şekilde değerlendirmeye çalışırdık ama bu sınavın olması daha güzel oldu. Biz de bu tatili bu sınava çalışarak değerlendirdik. Bu sınavın insanlara kitap okuma alışkanlığını kazandırma, Peygamber efendimizi ve dinimizi de insanlara sevdirme açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Genelde de sınava girenlerin gençler olduğunu gördüm. Bu açıdan sınavın faydasının çok büyük olduğunu düşünüyorum."

"ÖNEMLİ OLAN PEYGAMBER EFENDİMİZ İLE İLGİLİ BİLGİLER EDİNMEMİZ"

Peygamber Sevdalıları Platformuna böyle bir sınavı düzenledikleri için çok teşekkür ettiğini belirten Mukhammadekum, "Gaziantep genelinde birinci olanların arasındayım. Bu açıdan çok mutluyum ama önemli olan Peygamber efendimiz ile ilgili bilgiler edinmemiz, kazanmamız gerekenleri sınavdan önce kitabı okurken kazandığımızı düşünüyorum. Ama tabi ki başarılı olmak da önemlidir. Sınavda derece girdiğimden dolayı mutluyum." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir