• DOLAR 32.431
  • EURO 34.46
  • ALTIN 2490.641
  • ...
Yılın ilk öğretmen buluşmaları programı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşen öğretmen buluşmaları programına Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın yanı sıra ilkokul ve ortaokul zümre başkanları katıldı. Programda bir konuşma yapan Kurtaran zümre başkanlarından kendi zümreleriyle ilgili mevcut durumu objektif bir şekilde değerlendirmelerini arzu ettiklerini belirtti.

Kurtaran, "Değerli meslektaşlarım, öncelikle hepiniz öğretmen buluşmaları programına hoş geldiniz. Bu toplantımız 2018 yılının ilk öğretmen buluşmaları programıdır. İstedik ki ilk toplantımızı zümre başkanlarımızla gerçekleştirelim. Zümre başkanlarımızdan her şeyden önce kendi zümreleriyle ilgili durumu objektif bir şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. Kendi zümre toplantılarınızda öğretmenlerden okullarındaki etkileşimli tahtaları etkin bir şekilde kullanmalarını isteyiniz. Bunun yanında EBA'dan da azami derecede faydalanmalıyız. Bir diğer önemli konu değerler eğitimidir. Öğretmenlerimiz değerler eğitimini öğrencilerimize sadece bir kavram olarak öğretmemeli, işleyeceği değer konusu ne ise o konuyu yaşayarak yaşatarak işlemelidir. Unutmayalım ki bugün bize emanet edilen çocuklarımız, yarın toplumumuzu oluşturacak ve ülkemizi idare edecek bireyler olacaklardır." dedi.

Konuşmanın devamında Kurtaran, "Kıymetli arkadaşlar, bir diğer konumuz kitap okuma olmalıdır. Kitap okuyan çocuk öğretmenini daha iyi anlar, kendini daha iyi ifade eder, muhakemeyi daha sağlıklı yapar. Hedefimiz; insanlığa, vatanına faydalı, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek olmalıdır. Bizler toplumun aydınları olarak mesleğimizin gereğini en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Öğretmen, topluma rol model olmalıdır. Öğretmenlik kutsal bir meslektir ve bize düşen de bu kutsallığa yakışır bir tutum ve duruşa sahip olmaktır. Toplantıya katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kurtaran'ın konuşmasının ardından zümre başkanları sırayla söz alarak düşünce ve önerilerini ifade ettiler. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir