• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
"Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın" konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın" konulu konferansta konuşan Batman il Müftüsü Turgut Erhan, günümüzde çiklet reklamından, lastik reklamına kadar kadını kullanmadan zerre kadar çekinmeyen bir güruhun olduğunu söyledi.

İl Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa; İl Müftüsü Turgut Erhan, Kur'an kursu hocaları ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Turgut Erhan, İslam'ın kadına verdiği öneme değindi.

Kadına en büyük değeri İslam'ın verdiğini fakat günümüzde kadına gereken değerin verilmediğini aktaran Erhan, İslam'ın öngördüğü yere kadını koyduğumuz zaman insanlığın kurtulacağını söyledi.

Kadın düzelirse toplumun düzeleceğini belirten Erhan, "İnşallah o insanlığın kurtulacağı, insanlığı kurtaracak olan öncülüğü de yine kadınlar yapacaktır. Peygamberimiz (sav) kadınlara özen gösteriyordu. Kadınlara özen gösterilmesi gerektiğini aynı zamanda Resulullah (sav) belirtiyordu. Zaten yüce Rabbimiz, Hazreti Adem ile Havva'ya aynı sorumluluğu vermemiş miydi? İkisini de aynı duygularla dünyaya göndermemiş miydi? Kadın ve erkeği beraberce kâinata halife kılsınlar diye yaratmamış mıydı? Cenabı Hakk'ın bütün yaratmasındaki hikmet, dünyaya göndermesindeki hikmet, bir aile kurulmasındaki hikmet kadın ve erkeğe aynı sorumluluk duygusunu vermiş olmasındandır." dedi.

Konuşmasının devamında Erhan şunları söyledi: "Ancak gel görki zaman içerisinde bu duygulardan gerek yüce Rabbimizin yaratmış olduğu amaç ve gaye doğrultusundan sapıldığından dolayı, gerekse Resulullah'ın (sav) kadına vermiş olduğu değerden uzaklaştırıldığından dolayı çok üzülerek ifade  edelim ki, bugün başlarına bombalar yağdırılan, çocuğunu sırtına alıp da Akdeniz'e açılan ve kendisi ölüp Aylan bebekleri o denizin sahillerine suların sürüklemiş olduğu, o çocuklarında anne, babası savaş ortamında öldüğünden dolayı ancak annesinin elbiselerini annesinin çantasına koyup da yollara düşüldüğü bir gün zaman ve diliminde yaşıyoruz."

Günümüzde özelde Müslümanlar, genelde ise insanlık için üzüntü ve kahredici bir manzarayla karşı karşıya olduklarını vurgulayan Erhan, "Hatta bugün namuslarının kirletilmesine, cinayetlerinin en hunharcasının işlenmiş olmasına ve bunun kadın üzerinden yapılmasına da maalesef üzülerek seyirci kalıyoruz. İçimiz kan ağlıyor ama dünya düzenini elinde bulunduran insanlar da maalesef bugün çiklet reklamından, lastik reklamına kadar kadını kullanmadan da maalesef zerre kadar çekinmeyen bir güruhun olduğunu da görüyoruz. Oysaki Resulullah (sav) kadın ve erkeğin bir elmanın iki parçası gibi birbirini tamamlayan olduğunu ve birbirlerine karşı sorumluluk duygusuyla hareket edildiğini, erkeklerin de bir anneden doğduğu gerçeğini bizlerin unutmaması gerekiyor." diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)  

 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir