• DOLAR 32.596
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2518.506
  • ...
YGS Bugün Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Üniversiteye geçişte birinci aşama olarak uygulanan YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bu gün saat 10.00'da yapılacak.

YGS'de Türkçe 40, Sosyal Bilimler 40, Temel Matematik ve Fen Bilimleri 40 olmak üzere toplam dört kategoride 160 soru sorulacak ve adaylara 160 dakika süre verilecek. YGS'nin değerlendirilmesi sonucunda her bir aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere altı ayrı puan türü oluşturulacak. YGS'de en az bir puan türünde 180 barajını aşan adaylar, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih edebilecek ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ye giremeye hak kazanacak.

Güvenlik açısından birçok tedbirin alınacağı bu sınavda, adaylar yanlarında sınav giriş belgesi fotoğraflı kimlik ve pet şişede su dışından hiçbir şey alınamayacaktır. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş gibi araç gereçler ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından adaylara verilecektir.

Uzmanlar sınava girecek olanlara tavsiyeler
- Kitapçığınızı gözden geçirin
- En iyi olduğunuz dersten başlayın
- Sorularla inatlaşmayın
- Yapamadığınız soruya daha sonra tekrar dönünüz
- Gruplayarak işaretleme yapınız
- Kaydırmaya dikkat ediniz
- Zor sorularla vakit kaybetmeyin
- Soru köklerini iyi inceleyin
- Şıkların tamamını okuyun
- İpuçlarını değerlendirin
- Bilmediğiniz soruya cevap vermeyin (Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir