• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...
Pentagon: Ortaklarımız Türkiye`ye karşı savaşmak üzere Afrin`e geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin düzenlediği Afrin operasyonunun IŞİD'i hedef alan saldırıları etkilediğini öne sürerek, sayılarını tam olarak bilemedikleri PKK/PYD'lilerin Orta Fırat Vadisi'nde yürütülen operasyonlardan çekildiklerini ve Türkiye'ye karşı savaşmak üzere farklı bölgelerden Afrin'e geçtiklerini açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Albay Robert Manning, Türkiye'nin Afrin harekâtı nedeniyle IŞİD'e karşı yapılan bazı saldırıların durdurulduğunu öne sürdü. Manning, PKK/PYD'nin IŞİD'den aldığı topraklarda kontrolü elinde tutmaya devam ettiğini belirtirken, ABD'nin başını çektiği koalisyonun hava saldırılarınınsa aynı şekilde sürdüğünü aktardı.

ABD: General Mazlum'u desteklemeyi sürdüreceğiz

Manning, basın toplantısında ilk kez Türkiye'nin "en çok aranan teröristler listesi"nde bulunan Ferhat Abdi Şahin'in ismini kullandı. "DAEŞ'e odaklandıkları sürece General Mazlum'u ve Suriyeli yerel güvenlik güçlerini desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin, 2015'ten beri İçişleri Bakanlığı'nın "en çok aranan teröristler listesi"nde bulunuyor. Şahin geçen yılın nisan ayında da bir ABD Özel Harekât subayıyla Suriye'deki Karaçok Dağı'nda görüntülenmişti.

Afrin operasyonunda 46'ncı gün

Bu arada TSK, Suriye'nin kuzeybatısı Afrin'de 20 Ocak'ta başlatılan operasyonun 46'ncı gününde 95 PKK'linin öldürüldüğünü açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, kara ve hava operasyonları sonucunda 95 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 872 olmuştur." denildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir