• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2423.781
  • ...
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 20 personel alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının personel alımına dair ilanı yayımlandı.

Buna göre, bakanlığın gümrük birimi için 9, ticaret birimi için 9, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı için 2 olmak üzere toplam 20 gümrük ve ticaret uzman yardımcısı kadrosu için giriş sınavı yapılacak.

Her bölüm için KPSS puanı başarı sırasına göre 10 katı kadar aday yazılı sınava çağırılacak. Adaylardan en düşük puana sahip adayla aynı puana sahip bütün adaylar yazılı sınava çağırılacak.

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamalı yapılacak.

Yazılı sınav notu, 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Sınavda başarılı sayılabilmek için her bölümden 60 tam puandan az almamak şartıyla iki bölümün ağırlıklı ortalamasının en az 70 tam puan olması gerekiyor. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekiyor. Giriş sınavında başarılı olanların yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması başarı sırasını oluşturacak.

Sınav başvuruları 12 Mart 2018-23 Mart 2018 tarihlerinde bakanlığın kurumsal internet sitesinden (www.gtb.gov.tr) gerçekleştirilecek olup, adaylar gümrük, ticaret ya da Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından yalnızca birisi için başvuruda bulunabilecekler.

Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınav giriş belgelerini 16 Nisan 2018-20 Nisan 2018 tarihlerinde Personel Dairesi Başkanlığından veya sınav sabahı sınav yerinden elden alacaklar.

Yazılı sınav 21 Nisan 2018'de Ankara'da yapılacak olup, sınav yeri ve saati adayların sınav giriş belgelerinde belirtilecek. Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) olması gerekiyor.

Giriş sınavını kazananlardan, sınav başvurusunu gerçeğe aykırı yaptıkları tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmışsa iptal edilecek. Bu kişiler hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak. Bu şekilde bakanlığı yanıltanlar kamu görevlisi ise durumları çalıştıkları kurumlara bildirilecek. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir