• DOLAR 32.574
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2435.721
  • ...
"Hazreti Muhammed`in hayatını öğrenmek en büyük kazançtır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde "O'nu oku O'nu yaşa" sloganıyla düzenlenen Siyer Sınavı'na katılarak ödül kazananlar dün açıklanmıştı.

Mardin'in Midyat ilçesinde sınava 4'üncü kategoriden katılarak bütün soruları doğru cevaplayan Ahmet Kalkan, kura sonucunda dizüstü bilgisayar kazandı.

Siyer Sınavı'na daha önce de girdiğini bildiren Kalkan, gerçek adaleti sağlayan Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmenin bütün kazançların en büyüğü olduğunu söyledi.

Kalkan, "Sınavdan önce kitabı 2 defa okudum. İkincisinde not aldım, bu notlara da 2-3 defa baktım, tekrar ettim. Sınava bu şekilde hazırlandık. Sınavın zorluk derecesine baktığımız zaman 4'üncü kategori kolaydı. 5-6 sorunun şıkları arasında tereddütte kaldım. O sorular beni bayağı zorlamıştı ama ful yaptığımı öğrenince çok sevindim. Normalde umreye gideceğimi düşünüyordum, o hayalleri kuruyordum ama kurada çıkmayınca bu sefer nasip olmadı. İnşallah gelecek sene ya da gelecek senelerde umreye giderim." dedi.

Siyer Sınavı'nı diğer sınavlardan ayırmak gerektiğini dile getiren Kalkan, buradaki amacın sadece sınava girmek olmadığını, insanların Hazreti Muhammed'i ve onun dönemini bilmeleri olduğunu vurguladı.

"Sosyal hayattan ayrılıp bir nebze de olsa peygamberimizin hayatını görebiliyoruz"

Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan kitaplar okunduğunda asrı saadetin atmosferi içerisine girilebildiğine dikkati çeken Kalkan, şunları söyledi:

"Bu sınavı, bizi robotlaştıran diğer sınavlardan ayırıp, ahiret sınavının bir yansıması olarak görüyorum. İnsanlar bu şekilde peygamberimizi daha iyi bir şekilde tanıyabiliyor. Asrı saadeti öğrenip az da olsa o atmosfer içine girebiliyorlar. Bu şekilde maddi ve sosyal hayattan ayrılıp bir nebze de olsa peygamberimizin hayatını görebiliyoruz. Peygamberimizin hayatını; tarihin, gelmiş geçmiş bütün zamanların en büyük lideri, gerçek adaletin en büyük gerçekleştiricisi olduğu için öğrenmemiz gerekir. Ondan bin 400 yıl sonra şu anki günümüze baktığımızda, adaleti yeryüzünde tam olarak hâkim göremediğimizde ve onun yokluğunu hissettiğimizde ona daha çok sarılmamız, onu daha iyi tanımamız ve onun hayatını öğrenip yolunu sürdürmemiz gerektiğini düşünüyorum."

"Tarihin gelmiş geçmiş en büyük lideri Hazreti Muhammed'dir"

Kalkan, ashabın hayatını okuduğunda çok şaşırdığını kaydederek, "Normalde o kitaba bakıp o atmosferi yaşamak zor. Sahabelerin hayatını, asrı saadeti okuduğumuzda şaşırıyoruz. Şu anki hayatımız ile o hayat arasında gerçekten büyük farklar var. Çünkü tarihin hiç görülmemiş bir toplumu yaşayıp geçti ve onlar asrı saadet olarak biliniyor. Ne yazık ki biz, o saadetten mahrumuz. O hayatı yaşamak için öncelikle onları tanımak gerekiyor ve öyle bir toplumun yetişmesi gerekiyor. Tek başına olabilecek bir iş değil. Siyeri, asrı saadeti, peygamberimizin hayatını sadece yaşanmış, geçmiş bir tarih olarak görmememiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü tarihin gelmiş geçmiş en büyük lideri Hazreti Muhammed'dir. Tarih bunu bize gösteriyor. Bunun için onun yolundan gitmemiz gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kalkan, Siyer Sınavı'nı gerçekleştirerek, kendilerini bir nebze de olsa asrı saadete götüren Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür etti. (Süleyman Tunç - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir