• DOLAR 32.452
  • EURO 34.466
  • ALTIN 2488.487
  • ...
İşitme Engelliler için "Model Uçak" kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi Dağcılık ve Havacılık Kulübü Üyesi Model Uçak Eğitmeni Mustafa Kurt, Bingöl İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulunda eğitim gören işitme engelli çocuklara model uçak kursu vermeye başladı.

Daha önce de gerek Bingöl Üniversitesi gerekse de üniversite dışında pek çok model uçak kursu ile radyo kontrollü model uçak kursu veren Kurt, Türk Hava Kurumunun da destekleri ile işitme engelliler için model uçak kursu vereceklerini söyledi.

Öğrencilere havacılığı öğretmek ve havacılık hakkında bilgi vererek havacılığa teşvik etmenin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Kurt, "Bütün çocuklarımız bizim için özeldir ama bu çocuklarımız bizim için çok daha ayrıcalıklı bir özellikteler. Onları da hayatın içine çekmek ve alternatif etkinliklerle sosyal aktivitelere teşvik etmek bizim için son derece kıymetli bir durum. Çocuklarımıza verdiğimiz model uçak kursu, hem onların kendilerine olan özgüvenini arttıracak hem de öğrenmek istedikleri anda neler yapabileceklerini onlara aşılamak adına da çok önem arz ediyor. Bununla birlikte, öğrenirken eğlendiklerini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Bingöl İşitme Engelliler İlköğretim ve Ortaokulu Müdürü Sedat Çelik de Bingöl Üniversitesinin bu jesti karşısında hem kendilerinin hem de öğrencilerinin çok sevindiğini belirterek, "Bu güzel imkânı sağlayan Bingöl Üniversitesi Rektörümüze çok teşekkür ederiz. Eğitmen Mustafa Kurt'a da çocuklarımızı hem eğittiği hem de eğitirken eğlenmelerini sağladığı için şükranlarımızı iletiyoruz." şeklinde konuştu.(İLKHA)

 

 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir