• DOLAR 32.519
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2424.202
  • ...
`Batman Kodlama Hareketi Projesi` hayata geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Raman Anadolu Lisesi tarafından uygulanacak olan 'Batman Kodlama Hareketi Projesi' hayata geçirildi.

Proje kapsamında Batman'daki değişik kademelerde görev yapan 23 öğretmene Robotik, Kodlama ve Arduino eğitimi verilecek.

Projenin hayata geçirildiği Raman Anadolu Lisesini ziyaret eden Batman Vali Yardımcısı Mekân Çeviren, İl Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürlerini Okul Müdürü Salih Ertekin ve öğretmenler karşıladı.

"Evlatlarımızı yeniçağa uygun olarak yetiştirmemiz lazım"

Öğrencileri teknoloji çağına uygun olarak eğitmek gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Mekân Çeviren, "Akılı evler, telefonlar, binalar ve araçların olduğu yeni bir çağa giriyoruz. Daha doğrusu yeni bir çağdayız. Bu çağa teknolojik 4 (endüstri 4) deniliyor. İşte bu çağda çocuklarımızı, evlatlarımızı yeniçağa uygun olarak yetiştirmemiz lazım. Bu kapsamda teknoloji hareketini başlatmamız lazım. Kodlama eğitimi de bunlardan biri. 23 öğretmenimize DİKA ile ortaklaşa kodlama eğitimi veriliyor. 23 öğretmenimizde çocuklarımızı yeni teknolojiye uyum sağlayabilecek şekilde yetiştirecek. Sayın valimiz Ahmet Deniz, bu projelere son derece önem veriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Kodlama öğrenmek okuma yazma öğrenmek kadar önemlidir"

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızı 21. yüzyılın ihtiyaç duyduğu becerilere sahip bireyler olarak yetiştirmek en önemli görevlerimizdendir. Kodlama öğrenmek, okuma yazma öğrenmek kadar önemlidir. Bizler bir yandan okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza okuma yazma seferberliği kapsamında okuma yazma öğretmek için çabalarken, aynı zamanda geleceğe hazırlanan çocuklarımıza da kodlama öğretmenin heyecanı içindeyiz. Çünkü biliyoruz ki, kodlama eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Çocuklar her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor." dedi.

Programlama öğrenmenin aslında yeni bir dil öğrenmek gibi olduğunu vurgulayan Kurtaran, uzmanlara göre de kodlama eğitimine ne kadar erken yaşta başlanırsa öğrenilmesinin o kadar kolay olduğunu ifade etti.

"Kod yazma çiftçilikten  hukuka, inşaattan tıbba kadar her endüstride kullanılabiliyor" diyen Kurtaran, Raman Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve DİKA tarafından eğitim desteği verilen bu proje ile kodlama öğrenen öğretmenlerin, okullarında imkânları ölçüsünde öğrencilere kodlama ve robotik alanlarında eğitim vereceklerini belirtti. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir