• DOLAR 32.572
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2492.444
  • ...
Gaziantep`te 456 okulda okuma yazma seferberliği başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Türkiye genelinde başlattığı "Okuma-Yazma Seferberliği" Gaziantep'te de başladı. Gaziantep'te 7 bin 162 kişinin katıldığı kurslara özellikle çocuk veya genç yaşta okula gidemeyen yaşlıların ilgi göstermesi gözlerden kaçmadı.

Türkiye genelinde bugün resmi açılışı yapılan "Okuma-Yazma Seferberliği" kampanyası kapsamında Gaziantep'te 456 okulda kurslar başladı. Kampanya kapsamında Empati İlkokulu'nda eğitim gören vatandaşları ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, kursiyerlerle sohbet etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mete, okuma ve yazma öğrenmeye gelen vatandaşlardan 78 yaşındaki İbrahim Cumhur Melekoğlu'nun yanına oturarak bir süre sohbet etti. Melekoğlu, okuma yazma bilmediği için çok zorluk çektiğini, okumanın yaşı olmadığı için bu kursa geldiğini söyledi. 

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Mete, bu kampanya kapsamında Gaziantep'te okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmayacağını söyledi.

Türkiye genelinde bugün itibariyle okuma-yazma seferberliğinin başladığını anımsatan Mete, "1 Şubat tarihi ile Cumhurbaşkanımızın ve hanımefendinin katıldığı bir programda bir seferberlik başlatıldığını duyurdular. Bu seferberlikte de eğitimin öznesi olan Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde bu seferberlik bir kampanyaya dönüştü. Tüm Türkiye'de 5 Mart tarihi itibariyle seferberlik başladı. Bu seferberlikte okuma-yazma bilmeyen, okuyacak-yazacak kursiyerlerimizin tüm Türkiye'de ciddi bir ilgisi oldu."dedi.

"Gaziantep'te 66 bin kişi okuma-yazma bilmiyor"

TÜİK verilerine göre Gaziantep'te 66 bin kişinin okuma-yazma bilmediği bilgisini veren Mete, şunları söyledi:

"Bu seferberlikte hepimize büyük görevler düşüyor ve biz de Gaziantep olarak TÜİK verilerine göre 66 bin okuma yazma bilmeyen vatandaşımızın olduğunu tespit ettik. Bu veriler eşliğinde sayın Valimizin önderliğinde tüm okul müdürlerimizle, muhtarlarımızla, belediye başkanlarımızla, kaymakamlarımızla birlikte büyük bir toplantı düzenledik. Bu toplantıda ilimizin genel tablosunu ortaya koyduk ve ilçelere göre dağıtımlarını ortaya koyduk ve çalışmamıza başladık. O tarihten itibaren büyük bir ilgi var. Bugün itibariyle Gaziantep'te 456 okulumuzda 712 kurs açtık. Toplamda 7 bin 162 kursiyerimiz kursa devam ediyor. Yüzde 10'undan fazlasına bu kısa sürede ulaşmış olduk."

"Gaziantep'te okuma-yazma bilmeyen kimse kalmayacak"

Kampanya kapsamında Gaziantep'te okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmayacağını söyleyen Mete, "Hedefimiz inşallah bu. Okumanın ve öğrenmenin bir yaşı olmadığını düşünüyoruz. Belki yaş itibariyle yaşları büyük ama gönülleri genç kursiyerlerimizin bu işe heyecan duymaları bizim için çok önemliydi. Tek bir hane kalana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kampanya amacına uygun bir şekilde neticelenecektir diye de düşünüyoruz. Sınırımız 15 yaş üstü ve herkes bu kurslara katılabiliyor. Çünkü biliyorsunuz 15 yaş altı zaten örgün eğitimde devam eden öğrencilerimiz onları okullaştırma ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor şu anda Gaziantep'te Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Okuma çağının dışında kalmış her bireye ulaşmak için bir hedefimiz var. Şu an kayıt olanların büyük bir çoğunluğu 50 yaş ve üzerinde ama 20 yaşında gencimiz de var."şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir